Nakon što je 2021. godine osuđena, danas bi Emma Coronel (34) trebala biti puštena iz zatvora. Njena kazna bila je tri godine, a priznala je krivicu po tri optužbe za podršku narko kartelu Sinaloa, kojim je upravljao njen suprug. Emma, bivša pobjednica izbora ljepote, bila je treća supruga poznatog narko-boraca El Chapa Guzmana. Prema izvještajima, provela je veći dio vremena u kućnom pritvoru od lipnja prošle godine, a očekuje se da će danas biti puštena na slobodu.

Njene optužbe obuhvatile su sudjelovanje u zavjeri za pranje novca, distribuciju ilegalnih droga i lažne financijske aktivnosti. Također je priznala da je poslužila kao kurir dok je El Chapo bio zatvoren u meksičkom zatvoru Altiplano nakon njegovog uhićenja 2014. godine. Joaquin Archivaldo Guzmán Loera, poznat kao “El Chapo”, trenutno je zatvoren zbog trgovine drogom i nastoji da mu supruga Emma i njihove kćeri budu dopuštene posjete u zatvoru u Florenceu, Coloradu, gdje se trenutno nalazi. Prema njegovom pismu, ona će uskoro imati mogućnost putovati po cijeloj naciji bez ograničenja nakon 13. rujna, kada joj ističe uvjetna kazna.

Tijekom suđenja El Chapu, Emma je redovito prisustvovala sudskim sjednicama i izrazila je želju da ga zagrli, što joj je odbijeno. Unatoč javnom prikazu nasilnih djela i neprimjerenog ponašanja El Chapa, Emma je ostala smirena i hrabra. Oboje su negirali njenu umiješanost u nezakonite aktivnosti. Emma je nedavno dala intervju za Los Angeles Times kako bi poboljšala El Chapovu reputaciju i podijelila svoju priču o njihovom poznanstvu i braku. Njih dvoje su se sreli kada je imala 17 godina, a on 49 godina, na plesnom podiju. Njihov susret bio je poput scene iz romantičnog filma, a nakon perioda zabavljanja vjenčali su se 2007. godine.

Unatoč El Chapovom dugotrajnom zatvoru i periodima bijega, Emma se brinula za odnos svojih kćeri s njim i za njihovu percepciju o njihovom ocu. Ovo je postalo osobito teško nakon što su na sudu izneseni detalji o seksualnim napadima koje je El Chapo počinio nad određenim ženama.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here