Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića, rođena je 29. aprila 1959. godine u Zrenjaninu. Još od mladosti, pokazivala je interesovanje za atletiku i scensku umetnost, što je kasnije oblikovalo njenu karijeru. U svojoj mladosti stekla je reputaciju izvanredne gimnastičarke i glumice u svom rodnom mestu. Ono što možda nije opšte poznato jeste da je Olivera u jednom periodu svog života izabrala da se posveti školstvu i radila je kao nastavnica.

Njen glumački talenat došao je do izražaja 1982. godine u filmu “Pop Ćira i pop Spira”, gde je ostvarila zapaženu ulogu kao Jula. U ovom filmu je zajedno sa svojim suprugom Đorđem Balaševićem igrala, a njen talenat za glumu je privukao pažnju publike. Olivera je nastavila da se bavi glumom i igrala je u raznim produkcijama, uključujući filmove “Ulični pjevači”, “Specijalna redakcija” i “Kao rani mraz”.

Osim glume, Olivera je bila uključena u koordinaciju koncerata Đorđa Balaševića. Njen zadatak je uključivao nadgledanje scenografije na njegovim nastupima. Iako nije učestvovala u svim Đorđevim nastupima tokom njegove karijere, njen doprinos bilo je važno i neizostavno partnerstvo. Krajem 2019. godine, Olivera je objavila knjigu pod nazivom “Planeta džorto”, koja je bila posvećena njenom detinjstvu, posebno majci. Takođe, u aprilu 2021. godine, izdao je animirani film “Soot Fairy Tale”, koji je inspiriran temama iz njene knjige.

Iako je u jednom trenutku bila posvećena karijeri pedagoga i uživala u radu sa decom, Olivera je morala uzeti slobodno kako bi brinula o svojoj ćerki nakon nesrećne saobraćajne nesreće. Nažalost, uprava škole nije razumela ozbiljnost situacije i odlučila je raskinuti njen radni odnos u maju 1999. godine. Njena dugogodišnja harmonična veza sa Đorđem Balaševićem ostala je upamćena kao primer skladnog partnerskog odnosa. Imajući troje dece zajedno – Jovanu, Jelenu i Aleksu, zajedno su stvarali porodičnu sreću. Jovana, najstarija ćerka, rođena je 1980. godine i ostvarila je uspeh kao glumica. Njena mlađa sestra Jelena rođena je 1984. godine, dok je najmlađi član porodice Aleksa rođen 1994. godine.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here