Iza svjetala reflektora i osmijeha javnih ličnosti često se krije priča o kojoj se rijetko govori. Nedavno je poznati pjevač Dado Polumenta ponovno privukao pažnju javnosti kada je u jednoj emisiji odlučio podijeliti neke dosad nepoznate detalje svog života, što potvrđuje da sretan život može biti ispunjen izazovima.

Dado Polumenta nedavno je prvi put javno progovorio o svojoj sestri Dajani. Primijetio je koliko ga je ona naučila u životu, unatoč tome što ne može govoriti. Dado je nakon toga na Instagramu objavio fotografiju sa sestrama, s kojima je trenutno na odmoru.

“Zahvalan sam Bogu na ovoj kušnji koju dijelimo. Od nje smo naučili mnogo, iako ne može govoriti, čuti ili hodati. Ovo su posebni trenuci za mene i moje najmilije, u kojima se najviše radujemo malim stvarima. Moje dvije sestre: Dajana i Dalida”, napisao je pjevač u opisu objave na društvenim mrežama. U emisiji “Na kod Slavice Đukić Dejanović”, Dado je kroz suze izrazio svoje osjećaje zbog sudbine svoje sestre.

“To je moja sestra koja se rodila kao i sva druga djeca, bez ikakvih posebnosti. S tri mjeseca starosti, imala je visoku temperaturu od 42 stepena, koju su liječnici previdjeli i pogrešno dijagnosticirali kao običnu prehladu, što je rezultiralo paralizom 60% njenog mozga. Od tada su joj mišići i funkcije postupno propadali. Posljednje tri decenije je u invalidskim kolicima. Nema riječi koje mogu opisati bol i patnju, ne samo moju, već i patnju mojih roditelja i način na koji je ona hrabro podnosila sve izazove i trenutke. Raspravljati o ovim temama je izuzetno teško, i nikada nisam imao priliku za to”, rekao je Dado kroz suze.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here