Dijana Bećirović, rođena 1962. godine u Lukavcu kod Tuzle, postala je najspektakularnija žena u svojoj regiji osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon što je hrabro pozirala gola za naslovnicu magazina “Start”, Dijana je započela uspješnu karijeru u Italiji kao model za prestižne brendove poput “Versace” i “La Perla”. Prije nego se okrenula novinarstvu, studirala je glumu i kasnije stekla diplome na dva dodatna fakulteta.

Dijana je započela svoju profesionalnu karijeru veoma rano kao model, postajući već sa 14 godina popularna u bivšoj Jugoslaviji. Osamdesetih godina slovila je za zavodljivu ikonu, ali je ostvarila i značajan uspjeh kao novinarka u Italiji, gdje se preselila. Posebno je bila poznata kao prva starleta u Jugoslaviji, pojavljujući se u časopisima “Start” i “Playboy”. Jedan od posljednjih intervjua koje je vodila bio je s legendarnim vozačem Formule 1, Ayrtonom Sennom, samo nekoliko dana prije nego što je on tragično izgubio život u nesreći na Velikoj nagradi San Marina 1994. godine.

Intervju s Sennom bio je dubok i dotaknuo teme života i smrti. Dijana je postavljala pitanja o značaju njegova krštenja prije ulaska u automobil i istraživala njegovo razmišljanje o brzini i vjerovanjima o zagrobnom životu. Sennini odgovori su pokazali njegovu dubinu razumijevanja i svrhu u ovom svijetu. Dijana se također prisjećala interakcija s drugim poznatim osobama, kao što su Arnold Schwarzenegger, Rod Stewart, Kevin Costner i papa Ivan Pavao II.

Danas, Dijana Bećirović živi u Los Angelesu i koristi ime Diana Niven na Instagramu. Iako je prošlo mnogo vremena od njenih najsjajnijih trenutaka, Dijana i dalje nosi sjećanja na svoju spektakularnu karijeru i vremena koja je provela u svijetu slavnih.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here