Brzo širenje videa na društvenim mrežama koji navodno prikazuje ljubavnu vezu između liječnika i medicinske sestre u bolnici u Peruu privuklo je pozornost mnogih. Prema izvješćima lokalnih medija, slikovita scena snimljena je u krugu hitne pomoći koja se nalazi u gradu Pijura, koji se nalazi u sjeverozapadnoj regiji zemlje. Prema autoru videa, liječnik je otkriven kako se upušta u intimni odnos s medicinskom sestrom u prisutnosti pacijenata koji su čekali liječničku pomoć. Neprestani niz primjedbi nastavlja pljuštati, a većina osuđuje ponašanje i liječnika i medicinskih sestara. S druge strane, pojedini korisnici društvenih mreža predlažu da bi paru trebalo omogućiti privatnost i odlazak u hotel kako bi se smanjila ometanja na radnom mjestu.

Prema mišljenju određenog korisnika, trebalo bi im dopustiti privatnost. “Drugi korisnik komentira da su njihovi postupci prešli granice prihvatljivog. Bolnica nije promovirala ovakvu vrstu ponašanja tijekom radnog vremena.” Točan datum nastanka snimke zasad ostaje tajna, a istražitelji pokušavaju utvrditi je li video autentičan ili montiran.

Nažalost, ovo nije izolirana pojava iz nedavne prošlosti. Izvori pokazuju da su negdje u listopadu medicinska sestra i liječnik na odjelu intenzivne njege u bolnici koja radi pod sustavom COVID-a vodili “seanse”. Tek nakon što je bolnica dobila anonimnu dojavu, događaji su rasvijetljeni. Prema izvješćima rumunjskih medija, ne samo da su posjećivali prostorije tijekom pauza, već i tijekom radnog vremena, a imali su i svoje osobno “ljubavno gnijezdo” smješteno u blizini odjela na kojem su liječeni teško bolesni pacijenti. Dimitri Vienescu, ravnatelj bolnice, ustvrdio je da je pozvao na istragu koja će trajati do 27. studenoga, roka za provjeru jesu li anonimne izjave dostavljene bolnici činjenične ili ne. Prema neobjavljenoj e-pošti, spomenuto je da je par održavao mala okupljanja tijekom svojih susreta.

Ne samo da je ovaj par pravio društvo jedno drugome tijekom boravka u bolnici, u blizini onih koji su se borili za preživljavanje, već su proveli i nebrojene sate zajedno u obližnjem hotelu u kojem je boravilo bolničko osoblje tijekom pandemije COVID-19. Imena zdravstvenih djelatnika koji rade u okružnoj bolnici u Targu Jiu u Rumunjskoj nisu objavljena, a vjeruje se da je bivši partner medicinske sestre odgovoran za njihovo razotkrivanje iz osjećaja ljubomore. Ova situacija stvara kontroverzu i potrebu za dubljim istraživanjem o etičkim pitanjima u zdravstvu i profesionalnom ponašanju medicinskog osoblja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here