Zlata Petrović, popularna pjevačica koja je ostavila veliki trag u žanru narodne muzike, nosi sa sobom bogatu romantičnu istoriju obilježenu neuspjelim brakovima. Poznata po svojoj iskrenosti i otvorenosti, Zlata je uvijek bila spremna podijeliti detalje o svom privatnom životu i prošlosti. Nedavno je u intervjuu otkrila da, čak i dok ulazi u svoju šestu deceniju, još uvijek nije svjesna identiteta svog biološkog oca. Ova nepoznanica pratila ju je tokom čitavog života, te je često razmišljala o tome ko je zapravo njen biološki otac.

U svojim dvadesetim godinama, Zlata se susrela sa osobom za koju se vjeruje da je njen biološki otac, ali i dalje nije potpuno sigurna u tu činjenicu. Njen život bio je ispunjen usponima i padovima, a jedno od najtežih razdoblja bilo je gubitak majke i očuha, kao i propast njenih brakova. Važno je istaći da je Zlata svoju muzičku karijeru započela već sa nepunih 14 godina, kada su joj majka i očuh, protivno njenoj volji, ugovorili brak sa znatno starijim pjevačem Duletom Petrovićem.

Nakon samo tri mjeseca, Zlata je pobjegla iz tog braka, a kasnije se udala za Hasana Dudića iz iskrene ljubavi, s kojim ima sina Mikija. Nakon pet godina braka, srela se sa voditeljem Zoranom Pejićem, poznatijim kao Peja. Konačno, vjenčali su se i zajedno su dobili sina Jovanu.

Oba ova muškarca su zauzela posebno mjesto u Zlatinom srcu, a danas održavaju prijateljske odnose. Zlata je uvijek bila otvorena o svom naslijeđu i s ponosom isticala činjenicu da joj je majka Romkinja. Ona je svoje sinove naučila da cijene svoje romsko porijeklo, baš kao što je i sama to činila bez ikakvih ograničenja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here