Elita, novi reality show, krenula je punom parom, no već se počinju nazirati konture sličnih scenarija kao u popularnom showu “Zadruga”. Sjećate li se žestokog sukoba između MC Damira i Sandija Kojića tijekom radijske emisije u “Zadruzi”? Kojić je naletio na Damira, a situaciju su jedva smirili članovi osiguranja, dok je Mensur pokušavao posredovati. Iako nikada nije jasno što je bio okidač za tu svađu, rezultat je bio vidljiv – Sandijevo krvavo lice i ozljeda arkade te Damirova žalba na povredu brade.

Osim što je Sandi izazvao kaos u “Zadruzi”, isto se dogodilo i u novom showu “Elita”. On se obrušio na Irmu Serjanić i Đoleta Kralja, izazivajući velike napetosti. U posljednjem sukobu u “Eliti”, Lepi Mića i Miljana Kulić došli su u oštru verbalnu konfrontaciju. Mića je prokomentirao podjelu budžeta, što je potaknulo žustru raspravu. Miljana je iznijela svoje mišljenje, no Mića ju je optužio da laže i prozvao je zbog njenih postupaka u prošlosti.

Ove kontroverzne situacije pokazuju da su sukobi i napetosti prisutni u raznim reality showovima, a kako se priča dalje bude razvijala u “Eliti”, ostaje za vidjeti hoće li se slični scenariji nastaviti i dalje. Bez obzira na sve, ovi trenuci izazivaju veliku pozornost gledatelja i društvenih medija te pridonose dinamici ovih popularnih emisija.

Iako reality showovi kao što su “Zadruga” i “Elita” privlače veliku pažnju gledatelja i stvaraju uzbuđenje, mnogi kritičari tvrde da takvi programi imaju negativan utjecaj na društvo. Evo nekoliko razloga zašto se neki smatraju da su reality showovi štetni za društvo: Promoviraju kontroverzu i nasilje: Reality showovi često potiču sukobe među sudionicima kako bi privukli više gledatelja. Ovi sukobi često kulminiraju fizičkim obračunima i agresivnim ponašanjem, što može normalizirati nasilje i konflikt u društvu. Negativan utjecaj na mlade: Reality showovi često prikazuju neetičko ponašanje, neprimjerene odnose i površne vrijednosti. Mladi gledatelji, posebno tinejdžeri, mogu biti podložni utjecaju ovakvih programa i pokušati oponašati ponašanje sudionika.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here