Popularna pjevačica Vesna Zmijanac, koja je ostvarila izuzetno uspješnu karijeru na Balkanu, dijeli svoju priču o teškim trenucima u svojoj autobiografiji “Kad mirišu jorgovani”. Ova priča govori o gubicima koje je Vesna pretrpjela prije nego što je postala majka, a malo ljudi zna da je izgubila dva sina, oba puta u sedmom mjesecu trudnoće.

Vesna je prošla kroz fizičke i emocionalne patnje koje su bile teške za podnošenje, a koje su je naučile bolu i tuzi koju roditelji osjećaju nakon gubitka djeteta. Prvi gubitak se dogodio 1986. godine dok je bila u sedmom mjesecu trudnoće. Ovaj tragični događaj se odigrao iza pozornice na koncertu u Mladenovcu, a bol je pratila Vesnu tokom puta do Beograda i boravka u bolnici. Ova trauma i osjećaj praznine ostali su duboko ukorijenjeni u Vesni.

Nakon tog prvog gubitka, Vesna je prolazila kroz težak period gdje je osjećala krivicu i samoosudu. Osjećala je potrebu za samokažnjavanjem i pitala se da li je sama kriva za ono što se dogodilo. Bol je bila toliko jaka da je često željela prestati postojati. Međutim, Vesna se suočila s ovom traumom i potrudila se prevazići sve teškoće.

Nažalost, nakon samo godinu dana, 1987. godine, Vesna se suočila s drugim gubitkom. Ipak, konačno je dočekala trenutak radosti kada je postala majka i dala svojoj kćerki ime Nikolija. Vesna Zmijanac je svojom pričom o gubicima i izdržljivosti inspiracija mnogima i pokazuje važnost suočavanja s teškoćama u životu. Najvažnije je ostati pribran u životu i pokušati se fokusirati na pozitivne stvari, to jeste na ono što imamo a ne ono što nemamo. A ostalo je tu da nas napravi osobama kakve jesmo, jakima i nepokolebljivima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here