Stevan Piale, srpski glumac u pozorištu, filmu i televiziji, postao je prepoznatljiv kroz svoju ulogu Luke Ožegovića u seriji “Igra sudbine”. Rođen je 18. oktobra 1987. godine u Zemunu, a od septembra 2019. godine je u braku sa Unom Hadži Nikolić. Trenutno živi i radi u Beogradu.

 

 

Jednu od svojih prvih televizijskih uloga, Stevan Piale je odigrao u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, koju je režirao i napisao Radoš Bajić. Nakon toga, usledili su film i serija “Šešir profesora Koste Vujića”, kao i serija “Zvezdara”. U periodu od 2015. do 2018. godine, bio je deo glumačke postave serija “Bićemo prvaci sveta” i “Šifra Despot”, dok od januara 2020. godine igra lik Luka Ožegovića u telenoveli “Igra sudbine”. Tokom svoje karijere, Piale je učestvovao u snimanju sinhronizovanih filmova kao što su “Mladi mutanti nindža kornjače”, “Čudnovilni roditelji”, “Pčelica Maja: Medene igre” i drugi. Sa preko 40 predstava, među kojima su mjuzikli “Ljubav i moda” i “Kazanova protiv Don Žuana”, te komadi “Veliki talas”, “Velika drama”, “Istočni anđeo” i drugi, Piale je ostvario značajnu pozorišnu karijeru. Redovno nastupa u Pozorištancetu Puž, a zajedno sa Matejom Popovićem vodi “Čiča Mičino pozorište”. Pored toga, povremeno svira gitaru i peva u “Falš bendu”, sastavljenom od desetak glumaca koji se okupljaju u slobodno vreme radi zajedničke zabave.

 

 

Rođena na Božiću, mlađa ćerka Une i Stevana Pialea unosi posebno značenje u njihov dom od prošle godine. Na najradosniji hrišćanski praznik, Kata je došla na svet, što znači da roditelji sada ne samo što slave Božić već i prvi rođendan svoje dragocene naslednice.U ponoć, otac je prvi put poljubio svoju ćerkicu, a zatim je na Instagramu podelio sliku usnule devojčice uz poruku: “Kato zlato, ti si naš lični Božić”. Povodom ovog posebnog dana, Pialeovi su priredili prelep praznični sto, uključujući i tortu za slavljenicu kojoj će starija sestra Rosa pomoći da oduva svoju prvu svećicu.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here