Užasan događaj potresao je Rusiju kada je sveštenik Mihail Zubarev, star 40 godina, okrutno ubio svoju suprugu pred očima njihove osmogodišnje kćerke tokom zastrašujućeg incidenta koji se odigrao na Noć veštica. Policija je brzo reagovala i otkrila jezivu scenu u njihovom domu, gdje je Zubarev odsjekao glavu svojoj ženi, a lobanja je pronađena u zamrzivaču. Užasnuti sin i kćerka parohijana, Danil (17) i osmogodišnja djevojčica, trenutno se nalaze na psihološkom lečenju u Nižnjekamsku, u regiji Tatarstan.

Sveštenik Mihail Zubarev je izbačen iz Ruske pravoslavne crkve zbog svog “neobičnog” ponašanja, a parohijani su izrazili nezadovoljstvo njegovim postupcima. Incident se dogodio kada je Zubarev nasilno prekinuo život svoje supruge Viktorije, a potom raskomadao njeno tijelo. Nastavio je sa molitvom nakon ovog užasnog čina, pokušavajući svoju kćerku da uključi u njega. Devojčica je brzo pozvala svog starijeg brata na pomoć, a on se vratio u kuću nakon njenog poziva. Njihov otac je očigledno stavio odsječenu glavu u zamrzivač, a to je kasnije otkrila njihova kćerka.

Mihail Zubarev je potekao iz arktičke regije Murmanska i imao je uspješnu karijeru kao zatvorski kapelan. Diplomirao je na uglednom Moskovskom pravoslavnom bogoslovnom institutu 2010. godine. Ovaj užasan incident je šokirao zajednicu i crkvu, a ako bude osuđen za ovaj zločin, sveštenik bi mogao biti suočen s doživotnim zatvorom. Mitropolit kazanski i tatarstanski Kiril izrazio je duboku tugu zbog ovog strašnog događaja i uputio saučešće porodici Viktorije, moleći za miran pokoj njene duše i dobrobit njenih djece.

Ovaj strašan događaj osvježio je i podvukao činjenicu da nasilje nad ženama ostaje ozbiljan i globalni problem. Ne samo da je oduzeta jedan nevina život, već su i djeca ostala traumatizirana svjedočeći užasu u vlastitom domu. Pitanje sigurnosti žena i djece u obiteljskom okruženju je nešto što zahtijeva pažnju, osude i mjere kako bi se spriječilo i zaustavilo.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here