Nedavno je Vojna obavještajna služba (GUR) objavila video materijal u kojem su prikazane ukrajinske snage kako podižu zastavu Ukrajine na platformi poznatoj kao “Kule Bojka”. Ovaj događaj uslijedio je nakon izvješća o uspješnom povratku platformi za bušenje u moru koje su bile pod kontrolom Rusije od 2015. godine. Operacija je nazvana “jedinstvenom”, a vjeruje se da bi mogao biti pokušaj povratka kontrole nad Crnim morem. Ove informacije objavili su različiti izvori.

Ministarstvo obrane Ruske Federacije izvijestilo je da su njihove protuzračne obrambene jedinice uspješno presrele i oborile 11 bespilotnih dronova koji su letjeli iznad Krima. Također je priopćeno da je pomorski patrolni brod “Sergej Kotov” uspio srušiti pet mornaričkih bespilotnih dronova.

Izvješća ukazuju da su rano jutros ukrajinske bespilotne letjelice navodno presretnute nakon objave informacija o zatvaranju cesta na Krimskom mostu i eksplozijama u Jevpatoriji. Prema priopćenju Ministarstva obrane, pet ukrajinskih mornaričkih bespilotnih letjelica pokušalo je napasti ruski vojni brod pod imenom “Sergej Kotov” dok je bio u patroli u Crnom moru. Rusko ministarstvo tvrdi da je brod uspješno ispalio oružje na bespilotne letjelice i uništio ih sve. Također se spominje da je u rujnu u Jevpatoriji, obalnom gradu na Krimu, došlo do niza snažnih eksplozija. Izvješća lokalnih stanovnika potvrđuju da su se eksplozije čule i u selu Ujutna, koje se nalazi na zapadnoj periferiji grada.

Pojačala su se izvješća o prisustvu vozila hitne pomoći u blizini područja gdje su se dogodile eksplozije. Prema izvješćima lokalnih stanovnika, bilo je prijava o eksplozijama u blizini ruske vojne instalacije. Vijesti jutros pokazuju da su vlasti zatvorile Krimski most za sav promet. Treba napomenuti da je ruska vojska na Krimu također bila napadnuta u ranim jutarnjim satima jučer. Bojni brod klase Ropuča i podmornica klase Kilo pogođeni su udarima krstarećih raketa u Sevastopolju. Prema ruskoj vladi, tri bespilotna broda koja su sudjelovala u napadu na ruske brodove također su uništena.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here