Posljednjih dana Srbija je svjedočila dolasku dvojice vrhunskih sportista na svjetsku scenu. Novak Đoković, koji je nedavno trijumfirao u finalu Roland Garrosa, osvojivši tako svoj 23. Grand Slam naslov, postao je prvi tenisač u bijelom sportu koji je postigao taj uspjeh. Đoković je oborio brojne rekorde i smatra se najboljim teniserom svih vremena, unatoč osporavanjima koja se temelje na emocijama, a ne na rezultatima. Njegovi protivnici ističu da su Nadal i Federer bolji, ali njegova dostignuća i dalje govore sami za sebe.

Samo dan nakon Đokovićevog trijumfa, košarkaš Nikola Jokić je s Denver Nuggetsima osvojio naslov prvaka NBA lige, čime je postao prvi put u povijesti tog kluba. Jokić je bio najefikasniji igrač u finalnoj utakmici i zasluženo je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP).

Zanimljivo je da obojica, Novak i Nikola, dijele nadimak “Džoker”, ali se o Nikolinoj životnoj priči zna znatno manje nego o Novakovoj. Nikola je rođen u Somboru i jednom je prilikom za američke medije podijelio svoje iskustvo života u malom stanu s dvije sobe, kuhinjom i kupaonicom. U tom stanu su živjeli on, njegova dva brata, roditelji i baka. Njegova majka Nikolina je medicinska sestra, dok je otac Branislav poljoprivredni inženjer čija je velika strast bila košarka, a ta ljubav prenijela se i na njegove sinove.

Nikolini starija braća, Strahinja (13) i Nemanja (11), pružaju mu neprestanu podršku i ne propuštaju nijednu njegovu utakmicu. S njima je uvijek igrao košarku, a kada je počeo trenirati, bio je punačak i nije bio osobito visok, pa je igrao na poziciji razigravača. Tek kad je napunio 16 godina, shvatio je da može postići nešto u ovom sportu. U Denver je stigao 2015. godine i od tada piše povijest u tom klubu, ostvarujući izvanredne rezultate.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here