Razorno nevreme pogodilo je zapadne delove Srbije oko 19 sati, donoseći sa sobom opasne elemente prirode. Snimci sa zapada Srbije jasno ukazuju na silinu oluje.U mestu Mačvanski Prnjavor, svedočili smo kako orkanski vetar nemilosrdno ruši krovove kuća, ostavljajući za sobom ruševine i štetu. U prestonici, nebo je postajalo sve tamnije, a zastrašujuća fotografija tamnoplavog svoda kod Vrdnika ukazuje na snagu i intenzitet nadolazeće oluje.

Superćelijska oluja, snažna i destruktivna, prethodno je izazvala velike štete u okolnim regionima, čak i sa tragičnim ishodima u Hrvatskoj i Sloveniji, gde je odnela ljudske živote. Nažalost, sada je stigla i do Srbije, donoseći sa sobom svoje razorne posledice.Društvene mreže prepune su dramatičnih snimaka koje su ljudi delili iz različitih regiona pogođenih nevremenom. Iz Sremske Mitrovice stižu snimci jakog vetra koji odnosi sve pred sobom, uz smanjenu vidljivost zbog obilne kiše, dok snažni udari groma zasipaju nebo svojom silinom.

Ovim dramatičnim prikazom, možemo sagledati ozbiljnost i opasnost koju donosi ovo nevreme, te se nadamo da će građani biti oprezni i preduzeti neophodne mere kako bi se zaštitili od njegovih destruktivnih efekata. Bezbednost i brza reakcija sada su od suštinskog značaja dok se suočavamo s ovim nevremenom i njegovim posledicama.

Nevrijeme koje je zahvatilo zapadne dijelove Srbije donijelo je i obilne padavine, izazivajući poplave u nekim područjima. Reke su se brzo izlile iz korita, nanoseći štetu usevima i infrastrukturi duž obale. Brojne ulice i putevi su pod vodom, otežavajući promet i otežavajući pristup pogođenim područjima.Osim toga, grad je također bio prisutan u nekim dijelovima, što je dodatno pogoršalo situaciju za poljoprivrednike i stanovnike koji su ostali bez useva i oštećene imovine.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here