Umetnik i avanturista Sava Dević podelio je svoje uzbudljivo iskustvo putovanja u Keniju, opisujući svaki trenutak njegove 19-dnevne afričke avanture u martu 2023. godine. Njegova prva stanica bila je glavni grad Kenije, Najrobi, koji je kombinacija modernog i autentičnog. Posetio je nacionalni muzej i uživao u bogatoj istoriji zemlje i njenih naroda. Takođe, oprobao se u gastronomskoj avanturi, probajući egzotična jela poput mesa krokodila i noja, dok su ga u restoranu zabavljali šetajući majmuni.

Jedan od posebnih trenutaka bio je poseta sirotištu slonova, gde je video bebe slonove čije su majke stradale od krivolova ili bolesti. Sirotište pruža podršku i obuku ovim malim slonovima kako bi se pripremili za povratak u divljinu kada odrastu. Dalje je posetio centar gde je hranio žirafe i otišao na safari u nacionalnom parku Masai Mara, gde je imao priliku videti različite divlje životinje, uključujući slonove, bivole, žirafe, zebre i čopore lavova.

Tokom ovog nezaboravnog putovanja, Sava je takođe imao priliku posetiti Kiberi, najveće “kartonsko naselje” u Africi, gde su kuće male, bez struje i vode, a ljudi žive u veoma teškim uslovima. Ova poseta mu je pružila emotivno iskustvo i podsetila ga na važnost očuvanja ljudskih prava i poboljšanja uslova života za one u potrebi.

Osim toga, Sava je posetio i Masai selo, gde je imao priliku upoznati se s kulturom i običajima ovog plemena, kao i saznati o njihovom načinu života. U celini, ovo putovanje mu je donelo inspiraciju i duboke emocije koje će mu ostati u sećanju zauvek. Lijepe su i ostale materijalne stvari ali sjećanje, iskustvo i uspomene su neprocjenjive.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here