Kako prenosi Telegraf, na dženazi preminulom Arminu Begoviću nije bilo prisutno majke i supruge, što je u skladu s islamskom vjerom. Sin pjevača Enesa Begovića, koji je imao trideset godina, sahranjen je jučer na Gradskom groblju Bare u Sarajevu, a povorka je krenula u 14.30 sati. Bosanskohercegovačke novine Dnevni avaz izvijestile su da je veliki broj ožalošćenih, uključujući obitelj i prijatelje, došao na groblje kako bi odali počast preminulima. Elvira Rahić, kuma obitelji, potvrdila je u razgovoru za Telegraf.rs da žene ostaju kod kuće prema vjerskoj tradiciji, dok muškarci prisustvuju ceremoniji ukopa.

Armin Begović preminuo je u 29. godini života na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, neposredno prije nego što će postati otac. Živio je u Sarajevu i radio u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Iza njega ostaje supruga. Na dženazi su bili prisutni neki ugledni pojedinci, među kojima su nogometaš Edin Džeko i Mehmed Janjoš, pomoćni trener nogometne reprezentacije BiH. Također je prisustvovala Elvira Rahić, kuma obitelji Begović, koja je razgovarala s Telegraf.rs neposredno prije dženaze mladog Armina Begovića, sina legendarnog pjevača Enesa Begovića.

Elvira je istaknula da je sinoć stigla u Sarajevo kako bi prisustvovala dženazi i da je bila u Enesovoj kući. Bila je vrlo emotivna i uplakana dok je govorila o tragediji, naglašavajući da su i Enes i njegova supruga umrli zajedno sa sinom. Armin je bio svjetlo za mnoge obitelji, a svi koji su ga poznavali osjećali su njegovu pozitivnu energiju. Elvira je također spomenula da je štetno širiti glasine o uzroku Arminove smrti i da treba prekinuti tu naviku. Autentičnost osobe koja je dala izjavu o djetetu je upitna.

Elvira je s nama podijelila da svi žale zbog gubitka, ali vjeruju da ga je Bog uzeo i da je sada na boljem mjestu. Također smo se raspitali o zdravstvenom stanju Arminove supruge Almine Gadžo Begović, koja se trenutno nalazi u drugoj državi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here