Domaća estradna scena danas predstavlja zadivljujući narativ, usredsređen na proslavljenu pevačicu Vesnu Zmijanac. Naime, opšte je poznato da je Vesna u vreme bivše Jugoslavije bila jedina folk umetnica koja je bez napora plijenila pažnju i divljenje i rok i pop muzičara. Osim toga, brojne poznate ličnosti su se borile da naprave barem jednu pjesmu isključivo za nju.

Naime, neka od njenih najupečatljivijih dela bila su saradnja sa poznatim piscima kao što su Dino Merlin, Željko Joksimović, Bajaga itd. Jedan od njenih nadimaka bio je “Kraljica tuge”, a snimila je i duet “Zlato, šečen put” sa Oliverom Mandićem, koji nikada nije objavljen. Obraćajući se novinarima na nedavno održanom roštiljanju u Leskovcu, Vesner je rekao: “Sećam se i tada i sada kako mi je bilo lepo da pevam tu pesmu, i samo razmišljanje o njoj me uzbuđuje jer je tako dobra. Nažalost. Stvar je u tome da pesma mi je oduzeta.Oliver mi je obećao da ce svaki put kada se sretnemo objaviti nasu verziju, ali to se nikad nije desilo.

 

„Pjevanje ove pjesme donelo bi mi radost“, rekla je. Tri godine kasnije pesma je objavljena u albumu „Fatalna ljubav” poznate pevačice Ceke Ražnatović. Intrigantno, Vesna je nedavno priznala da je hit “Beograd”, autora Dina Merlina, prvobitno bio namenjen Čeki. tinejdžerka i brzo je stekla popularnost širom bivše Jugoslavije. Njena muzika je fuzija različitih žanrova kao što su pop, folk i drugi, što joj je omogućilo da okupi široku bazu fanova.

 

 

Vesna Zmijanac je tokom svoje karijere sarađivala sa još nekoliko poznatih muzičara na Balkanu i imala značajan uticaj na muzičku industriju. Njena muzika kombinuje elemente narodne muzike sa savremenim pop i rok uticajima, što je privuklo široku publiku i omogućilo joj da održi svoju popularnost kroz različite periode muzičkih trendova.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here