Nebojša Milošević, rođen u malom selu Mala Sugubina kod Trstenika, ima neverovatno visok IQ od 203. Zanimljivo je da je već tokom prve godine osnovne škole, kada su drugi tek počeli da uče osnove abecede, duboko razumeo kompleksne matematičke operacije kao što su sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje.

Njegovi brojevi dosežu zapanjujuće visine, stigavši do milijardi. Posebno je zanimljivo da je Milošević 1968. godine podneo prvu prijavu za patent za revolucionarnu mašinu za sakupljanje polena, koja je kasnije našla primenu u poznatoj firmi “Dalmacija bilje” u Dubrovniku. Slučajno, jedan od proizvođača bio je u Kragujevcu, gde je Milošević bio u poseti “Zastavi”. Na njegovo iznenađenje, odmah su mu ponudili posao u njihovom institutu. Nakon uspešnih testova, Fiat je pristao da implementira njegovo rešenje. Kao rezultat toga, “Zastava” je uspela da uštedi neverovatnih 4,5 milijardi dinara za samo godinu dana proizvodnje.

Ovaj iznos je bio izvanredan, a smanjenje troškova proizvodnje “fiće” na 736.000 dinara imalo je velik uticaj. Iako Milošević nije dobio zvanična priznanja od “Zastave” i Fiata, uspeh je postignut kroz kredit koji je Fiat dao za razvoj novog vozila. Milošević je bio duboko uključen u tim koji je radio na dizajnu ovog izvanrednog vozila. Nažalost, planovi su bili osujećeni kada je američka NASA organizacija neovlašćeno koristila njihove patente.

Iako su se suočavali sa tim neuspehom, uspeli su da spasu situaciju uštedom znatne sume novca za “Zastavu”. Posebno su ponosni na svoja dostignuća u oblasti unapređenja tenkovskih motora, posebno turbo motora. Veruju da su doprineli tehnološkom napretku u toj oblasti. Pametnih ljudi ima svugdje ali ne žele mnogi da se ističu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here