Poznata srpska pjevačica Olja Karleuša , je nedavno bila na ivici života i smrti. Naime , ona je imala tu nesreću da osjeti na svojoj koži šta znači kada tromb iz noge ode u pluća. Pjevačica je istakla da nikada prije nije imala nikakvih zdravstvenih problema , te da se bolest javila iznenada.

 

 

“Nikada prije nisam imala zdravstvenih problema. Bez obzira na posao kojim se bavim , nikada nisam pila akohol , gazirana pića , ne pušim , ne pijem kafu , liježem rano , rano ustajem, živim jednim zdravim životom , i odjednom osjetim da se nešto dešava. Prvo se javio taj bol u listu noge koji je podsjećao na grč . “Pričala je Olja u emisiji “RTS Ordinacija”.

Prvo je Olja pomislila da je riječ o nečemu beznačajnom , ali simptomi nisu nestajali , samo su se pojačavali. Sve se to dešavalo početkom marta mjeseca. Bol je bila takva da kada leži nema je , a kada ustane pojavi se. Nije bilo ni otoka noge , niti bilo šta što bi ukazivalo da se radi o nekoj ozbiljnoj bolesti. Na nagovor doktora , Olja uradi dopler noge, a rezultati su bili uredu , tromb nije bio uočen. Tadda se Olja vratila normalnom životu , ali se bol nije povukla , i dalje se javljala . Poslije je Olja osjetila i da joj je dah sve kraći , dobila je gušenje , pa je otišla kod kardiologa , uradili su joj hitan pregled . Simptomi su postajali sve gori , više nije mogla ni da leži , ni na boku ni na leđima , te ju je suprug odveo u Hitnu. Tada joj ponovo urade dopler noge , i na ovom nalazu su uočeni trombovi , samo sedam dana poslije prvog doplera. Doktorica joj je saopštila da ima emboliju pluća , te da je tromb napravio začepljenje.

 

 

Olja je bila prestrašena , i u bolnici je provela 20 dana nije smjela da se kreće nikako. Nakon izlaska iz bolnice teško je hodala zbog atrofije mišića , trom se vezao , a sledeći korak je oporavak i redovne kontrole. Olji je najteže bilo kada ju je njen sin Pavle pitao “Mama hoćeč li ti da umreš ” , tada je dobila ogromnu snagu da se izbori sa svime.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here