Marija Kalas posjedovala je mnoge atribute, uključujući i fizičku ljepotu i ogroman talent. Nažalost, ostala je nesvjesna svojih izvanrednih kvaliteta. Tražeći oslobađanje od svoje prepotentne majke, potražila je utjehu u zagrljaju svog lukavog i varljivog supruga. Promatrajući fotografije Marije Kalas, ne može se ne primijetiti njena zadivljujuća, prirodna ljepota. Uz visinu, tamnu put, očaravajuće velike oči i blistavi, široki osmijeh, Marija je oličenje prirodne ljepote. Kada se uzme u obzir njen izuzetni talenat uz njene fizičke atribute, primamljivo je promatrati je kao zavodnicu koja je hipnotizirala druge svojom prisutnošću.

No, stvarnost je daleko od takvog dojma. Nažalost, Marijino odrastanje bilo je obilježeno stalnim komentarima majke o njenoj težini. Također, njen odnos s Onasisom na kraju je doveo do njenog pada. Iz tih razloga, ona je sada poznata kao “tragična figura čija je bol u srcu dovela do njene prerane smrti”.

Georgije i Litsa, Marijini roditelji, bili su zarobljeni u izuzetno nesretnom braku. Već su imali blagoslov u obliku kćeri Jakinte, poznate kao Džeki, ali su tragično izgubili svog prvorođenog sina Vasilija u dobi od dvije godine. Kao rezultat toga, njihova srca su bila ispunjena očekivanjima dolaska sina. Nakon Marijinog rođenja, neprestano su je podsjećali na njen neželjeni status. Njena majka, razočarana, čak nije pogledala svoju novorođenu kćerku četiri dana. Litsa je otvoreno pokazivala naklonost prema starijoj sestri, gracioznoj i privlačnijoj Džeki.

Debeljuškasta, tamnoputa i slabovidna Marija na početku nije privlačila njenu majku. Međutim, to se promijenilo kada je postala svjesna Marijinog izuzetnog glazbenog talenta. Marija Kalas izrazila je duboko razočaranje prema svojoj majci koja joj je uskratila bezbrižno djetinjstvo ispunjeno igrom i radosti. Umjesto toga, već sa pet godina, bila je prisiljena pjevati i zaraditi novac.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here