Boško Bubanja, poznat organizator svadbi i proslava, gostujući u Jutarnjem programu televizije “Pink”, podelio je neka od svojih najzanimljivijih iskustava s organizacije vjenčanja, uključujući i neobičnu priču o mladenki koja je pobegla sa koveratama s vjenčanja.

Prema Bubanji, pojava “praznih koverata” na vjenčanjima postaje sve češća. To se obično događa kada gosti dolaze na vjenčanje s praznim i nepotpisanim kuvertama, umesto da unutar njih bude novac ili dar za mladence. Na manjim svadbama, gdje postoji popis uzvanika, lakše je prepoznati one koji su došli s praznim koveratama. Da bi se sprečile ovakve situacije, koriste se sigurnosne vrećice koje se pohranjuju u sefu unutar mesta događaja. Ove vrećice su zapečaćene i ne mogu se otvoriti bez vidljivih znakova diranja, što čini teškim zamenu punih koverata praznima.

Bubanja je istakao da su vjenčanja postala sve skuplja i da je trenutno norma da se naplaćuju više cijene za takve događaje. Povećani troškovi života, hrane i pića na vjenčanjima čine da gosti ostaju duže i konzumiraju više, što dodatno povećava troškove za par koji organizira vjenčanje.

Iako većina događaja i darova na vjenčanjima bili ugodni, Bubanja je podelio i neke neugodne incidente, kao što je slučaj mladenke koja je nestala sa svim koveratama u svoju sobu pre nego što je vjenčanje završilo. Takođe je naveo situaciju u kojoj je sestra mlade slučajno ispustila set escajga, a kuma je uzela set za sol i papar dok nisu bili primorani da je zamole da ga vrati. Zaključak je da se na vjenčanjima može dogoditi mnogo različitih situacija, iako većina ljudi dolazi sa srcem punim ljubavi i željom da proslave sreću mladenaca.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here