U emisiji Pulsa Srbije, ugledni gastroenterolog, dr. Vojislav Perišić, podijelio je inspirativne misli o zdravoj prehrani i tradiciji. Naglasak je stavio na namirnice prikladne za jesen i zimu, poput polukuvanog kiselog kupusa, šargarepe, rena i juhe od knedli, koje obiluju antioksidansima, prirodnim probioticima i vitaminom C. Također je istaknuo tradicionalni napitak od divljih jabuka. Dr. Perišić podsjeća kako smo kao društvo sve dalje odmaknuli od naših korijena i tradicionalnih načina prehrane.

Kroz svoju prisutnost u emisiji, dr. Perišić je istaknuo važnost prehrane naših predaka, koja je bila ispunjena nutritivno vrijednim namirnicama i koja je pridonosila njihovom zdravlju. Iako se moderna prehrana sve više bazira na praktičnosti i brzoj hrani, dr. Perišić podsjeća na koristi tradicionalnih i sezonskih namirnica. Osim svoje stručnosti u području gastroenterologije, dr. Perišić se također posvetio psihoterapiji. Naveo je zanimljive i neobične priče o svojim iskustvima, uključujući susret s pokojnim pjevačem Marinkom Rokvićem. Iako su mnogi možda sumnjali u njegove riječi, dr. Perišić tvrdi da je doživio ove posebne trenutke u kojima je razgovarao s Marinkom Rokvićem.

Nadalje, dr. Perišić je podijelio priču o ženi koju je liječio u njenim posljednjim trenucima. Iako je gospođa bila u teškom stanju, on ju je pratio i pružao joj podršku u tim trenucima. Nakon što je preminula, dogodila se nevjerojatna pojava: počela ga je kontaktirati s neba. Ona bi ga nazivala svakog ponedjeljka ujutro i pitala kako je. Ova priča sugerira da se veza između ljudi i duša njihovih voljenih možda ne prekida nakon smrti.

Dr. Perišić je na kraju podijelio anegdotu o konverzaciji s biskupom u kojoj je otkrio da je žena vjerojatno pokušavala kontaktirati i podsjetiti ga na njegove vjerske obveze. Ova priča ilustrira dublje duhovne dimenzije života i komunikacije koje su često izvan naše svakodnevne stvarnosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here