Alba, mlada djevojka, suočila se s teškoćama od samog početka života kada su je biološki roditelji napustili zbog dijagnoze Downovog sindroma. Nažalost, završila je u sirotištu, izgubljena u svijetu bez nade da će ikada pronaći pravu obitelj. Unatoč interesu i želji 20 različitih obitelji da je posvoje, Alba je uvijek iznova doživljavala odbijanje.

No, tada se dogodila sudbina koja je spojila putove Albe i Luke Trapanea, kada je Luka izašao iz dugotrajne veze i osjećao da je bliže kraju svog života. Iako je bio samac, Luka je odlučio primiti Albu u svoj život putem posvojenja. Iako je bio svjestan izazova koji bi mu mogli biti postavljeni zbog njegovog statusa homoseksualca, Luka je dugo čeznuo za iskustvom roditeljstva. Nažalost, strogi propisi o posvajanju u Italiji stavili su mu prepreku na putu ostvarenja njegovog sna.

Međutim, kada je Luka ispunjavao potrebnu dokumentaciju, dobio je obavijest da kao samac ima pravo posvojiti samo teže bolesno ili invalidno dijete. No, ova ograničenja nisu umanjila njegovu želju da pruži dom pun ljubavi djetetu u potrebi. Cijeli Lukin svijet okrenuo se oko male Albe, njegove posvojene kćeri. Njegov Instagram profil prepun je fotografija koje svjedoče o njegovoj neizmjernoj predanosti očinstvu te o Albinom rastu i razvoju. Alba je postala Lukaov najveći prioritet. Zajedno provode vrijeme ispunjeno ljubavlju, pjesmom i plesom, a od trenutka posvojenja Alba je ostvarila značajan napredak. Luka svakodnevno doživljava emotivne trenutke, kao što je prvi put kada ga je nazvala “tata” ili kada je postigla osobne prekretnice. Luka s ponosom priznaje da djeca s posebnim potrebama posjeduju nevjerojatnu snagu i sposobnosti, ali također je svjestan dodatnih prepreka koje moraju prevladati u društvu koje često diskriminira i ne razumije njihove potrebe.

Lukina priča o ljubavi, hrabrosti i posvećenosti služi kao inspiracija mnogima. On nas podsjeća na važnost prihvaćanja i podrške djece s posebnim potrebama te nas potiče da stvaramo inkluzivno društvo u kojem svako dijete, bez obzira na svoje razlike, ima pravo na ljubav, sreću i podršku. Luka Trapani je primjer hrabrosti i ljubavi koji mijenja svijet, pokazuje nam da ljubav nema granica i da je svako dijete vrijedno ljubavi i priznanja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here