Produženi period apstinencije od seksualne aktivnosti kod žene može se primijetiti kroz njezine svakodnevne navike i ponašanje. Dok jedna žena koja redovito prakticira seksualnu aktivnost dijeli prednosti koje to donosi njezinom tijelu, mnoge žene ne sudjeluju u redovitim seksualnim aktivnostima, što može značajno utjecati na njihove hormone i raspoloženje. Postoje brojni znakovi koji ukazuju na to da žena nije imala seksualne odnose neko vrijeme i da osjeća potrebu za njima. To uključuje fizičke znakove seksualne uzdržanosti, kao što je nesanica izazvana nedostatkom hormona oksitocina, koji djeluje kao prirodni sedativ i oslobađa se tijekom orgazma.

Osim toga, nedostatak redovitih seksualnih odnosa može uzrokovati da ženska koža izgleda starije zbog smanjenja proizvodnje kolagena, koji održava kožu glatkom i elastičnom. Tijekom seksa proizvodi se progesteron koji može pomoći u smanjenju akni na ženskom licu, jer nedostatak tog hormona može izazvati upalu. Također, ženino ponašanje može odražavati njezinu potrebu za seksom.

Nedostatak endorfina često utječe na način na koji doživljava svijet oko sebe, što može rezultirati lošim raspoloženjem i izražavanjem bijesa prema drugima. Da bi se to ublažilo, žene često posežu za analgeticima. Žene koje redovito prakticiraju intimne odnose obično imaju višu razinu oksitocina, hormona koji djeluje slično morfinu i može ublažiti bol i grčeve.

Česta prehlada može biti uobičajena kod žena koje ne prakticiraju seksualnu aktivnost, dok intimni odnosi mogu potaknuti proizvodnju antivirusnih antitijela za čak 30 posto. Također, nedostatak seksa može negativno utjecati na ženino samopouzdanje, iako se često suočava s osjećajem nezadovoljstva sobom. Sudjelovanje u seksualnim aktivnostima, uključujući nježnosti kao što su ljubljenje, dodirivanje i približavanje partneru, može imati dubok utjecaj na cjelokupno psihičko i fizičko blagostanje, posebno kada se uključe u svakodnevnu rutinu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here