Brz način života je sada zastupljen u cijelome svijetu. Sve manje vremena imamo za odmor , kao i za pravilnu ishranu. Sve više ljudi se odlučuje na brzu hranu , što nikako nije dobro za zdravlje , postajemo gojazni , a s gojaznošću olaze i mnogi zdravstveni problemi kao što su: srčani problemi , dijabetes , visok krvni pritisak , problemi s bubrezima i slično.

 

 

Gojazne osobe imaju veću šansu , da prije svoje 30.godine , dobiju srčani udar. Niko vam ne savjetuje da se izgladnjujete , ali morate promijeniti neke navike. Vodite zdravu ishranu jer je ona ključna što se zdravlja tiče. Smanjite unos soli i asti , jer oni dovode do začepljanja vena.

 

 

Doručak je glavni obrok i nikako ne smijete da ga preskačete , jer njegovim preskakanjem ćete samo dobiti kontra efekat. Osim zdrave ishrane , jako je važno da budete fizički aktivni. Praktikujte šetanje svaki dan od barem pola sata , radite vježbe i potrudite se. Kilogrami nisu došli preko noći , pa tako ne mogu ni nestati. Bitan je trud , a rezultati će biti vidljivi ubrzo. Što se tiče ishrane ako ste pobornik brze hane kao i tijesta vrijeme je da to promijenite . U svoju ishranu uvrstite što više svježeg voća i povrća kao i žitarice , meso , ribu i jajs , a izbacite hljeb zaslađene napitke slatkiše ugljikohidrate.

 

 

Neka  vam postane naika da svako noć barem prošetate ako ne možete da se bavite trčanjem i treniranjem , jer fizička aktivnost je veoma važna , kao i dovoljan unos tekućine u ovom slučaju vode. Vrlo brzo nakon regulisanja ishrane , i povećanja kretanja vidjet ćete rezultate .

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here