Priprema ukusnih i zdravih obroka može predstavljati izazov, ali sočivo je odličan izbor za lagani i hranljiv obrok. Nutricionistkinja Dženifer Henvej deli koristan savet za pripremu sočiva: pre nego što sklonite šerpu sa ringle, isključite šporet i ostavite poklopac na šerpi kako biste omogućili da se sočivo dodatno skuva pomoću pare, čime postaje mekano i ukusno. Sočivo je izuzetno zdrava namirnica bogata proteinima, vlaknima, kalcijumom, kalijumom, cinkom, gvožđem i vitaminom B. Ovo ga čini idealnim za obogaćivanje ishrane i unapređenje zdravlja. Konzumacija sočiva može doneti mnoge zdravstvene koristi, uključujući smanjenje nivoa holesterola i podršku zdravoj probavi. Takođe, sočivo je odlična opcija za dijabetičare jer može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Uz bogat nutritivni profil i jednostavnu pripremu, sočivo je savršen dodatak raznovrsnoj ishrani. Često se dešava da mnoge zdrave namirnice budu pred nama, ali ne shvatamo njihov pun potencijal i zanemarujemo ih u svojoj ishrani. Sočivo je upravo jedan od takvih primera. Iako je pristupačno i nutritivno bogato, često ga preskočimo u korist drugih namirnica. Ovaj mali grašak ima ogroman nutritivni potencijal i može biti ključ za unapređenje našeg zdravlja.

Važno je da razmislimo o tome kako možemo uključiti raznovrsne i nutritivno bogate namirnice poput sočiva u našu ishranu. Na taj način, možemo diversifikovati našu ishranu i pružiti našem telu širok spektar hranljivih materija koje su mu potrebne za optimalno funkcionisanje. Napredak u ishrani ne znači nužno da moramo uvesti skupe i egzotične namirnice. Često se radi o jednostavnim namirnicama koje su nam već dostupne, poput sočiva. Zato je važno da budemo informisani i da istražujemo nove načine pripreme i konzumacije ovih namirnica kako bismo maksimalno iskoristili njihove blagodeti za naše zdravlje.

Preporučujemo da probate ovaj recept. Sastojci: dve šolje zelenog sočiva, jedan praziluk,čen belog luka,začini po želji,2 dl kuvanog paradajza. Priprema: propržite luk na niskoj temperaturi,dodajte oceđeno sočivo i kuhajte 20 minuta, dodajte zatim začine i paradajz i kuhajte na umjerenoj temperaturi 30 minuta.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here