Zdenka Mijailović doživjela je emotivan susret sa svojim sinom Milošem nakon dugih 30 godina. Nažalost, Centar za socijalni rad je 1992. godine oduzeo Miloša od nje kada je kao mlada majka otišla u Njemačku u potrazi za boljim životom. Tada je Miloš imao samo dvije godine, i tragedija koja je uslijedila, kada je samostalno završio na sedmom spratu zgrade, ostavila je trajne posljedice na život ove porodice.

Nakon što je Centar za socijalni rad preuzeo Miloša, dali su ga na usvajanje, što je za Zdenku bio bolan gubitak i nepoznanica sve ove godine. Iako je ona otišla u Francusku i tamo stvorila svoj život, oduvijek je željela da sazna šta se desilo sa njenim sinom i da mu prenese istinu o njegovom porijeklu. Zbog toga je napisala knjigu pod nazivom “Osuđena” kako bi prenijela svoju priču i nadu da će Miloš jednog dana saznati istinu.

Njena knjiga je došla do Miloša i on ju je pročitao u jednom danu. Nakon toga, kontaktirao ju je preko profila njenog drugog sina, što je bio početak njihove komunikacije. Sudbina je ponovno spojila majku i sina nakon svih ovih godina. Rođak po biološkom ocu je prenio informacije o Zdenki i tako je započeta konverzacija porukama. Njihov prvi susret nakon toliko vremena dogodio se prošle večeri.

Ovaj dirljiv susret svakako je donio veliku radost i emocije, a Zdenka je napokon dobila priliku da se sretne sa svojim sinom i podijeli sa njim sve što je godinama čuvala u svom srcu. Ova priča pokazuje snagu majčinske ljubavi i nadu u ponovno zbližavanje, čak i nakon dugih i teških godina odvojenosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here