Tijekom razgovora za Express.co.uk, dr. Unnati Desai preporučila je uzimanje dvije specifične tablete odmah nakon što osjetite simptome prehlade. Obično simptomi prehlade razvijaju se postupno, što vam omogućuje da prepoznate početak bolesti. Dr. Desai predlaže uzimanje dviju različitih vrsta analgetika kako biste olakšali simptome prehlade. Preporučuje uzimanje ovih analgetika odvojeno, a ne u obliku kombiniranih tableta, čim osjetite početak prehlade. Važno je napomenuti da trebate slijediti preporučene doze paracetamola i ibuprofena za odrasle. Ovaj pristup omogućuje prilagođenu dozu i vremenski raspored. Također je važno napomenuti da mnogi lijekovi protiv prehlade i gripe koje se mogu kupiti sadrže manje količine paracetamola i ibuprofena, što može smanjiti vrućicu.

Ako ste prehlađeni, važno je konzultirati se s liječnikom prije uzimanja bilo kojeg lijeka. Dr. Desai ne preporučuje istovremenu upotrebu ibuprofena i paracetamola te lijekova protiv kašlja i prehlade. Treba napomenuti da mnogi lijekovi protiv kašlja i prehlade sadrže ibuprofen i paracetamol, što može dovesti do predoziranja. Nacionalna zdravstvena služba (NHS) upozorava na ovu potencijalnu opasnost.

Važno je napomenuti da cjepivo protiv gripe ne štiti od prehlade. S dolaskom hladnijeg vremena, povećava se rizik od obolijevanja od gripe i prehlade. Stoga je iznimno važno da tijekom zime spavamo dovoljno, unosimo hranu bogatu hranjivim tvarima i redovito vježbamo kako bismo ojačali naš imunološki sustav. Također, postoje i druge nekonvencionalne metode za jačanje zdravlja tijekom zimske sezone.

U Japanu su istraživači nedavno počeli promovirati “šumsku terapiju” kao učinkovit način za jačanje imunološkog zdravlja i poticanje opuštanja. Prema studiji, muškarci koji su proveli ukupno šest sati šetajući kroz šumu tijekom dva dana pokazali su povećanu razinu “prirodnih stanica ubojica”, koje jačaju imunološki sustav i bore se protiv raka. Ove dobrobiti trajale su trideset dana nakon šetnje. Šetnja šumom također smanjuje stres, snižava krvni tlak, usporava rad srca, regulira hormone i smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2. Osim toga, važno je napomenuti da drveće i biljke ispuštaju fitoncide u atmosferu. Ovi fitoncidi su hlapljivi organski spojevi koji posjeduju antimikrobna svojstva i učinkovito uništavaju bakterije i gljivice.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here