Legendarna pop pjevačica Britni Spirs nekada je bila jedna od najpopularnijih pjevačica u svijetu , i harala je planetom , svi su ludjeli za ovom plavokosom pop princezom. Hitovi su se samo nizali , a Britni se proslvila s pjesmom “Baby One More Time”, i donijela joj je svjetsku slavu.Brtini je kako kažu rođena pod sretnom zvijezdom , a od svoje osme godine je bila čklanica “Mickey Mouse Club “, gdje je tada nastupala zajedno sa Džastinom Timberlejkom i Kristinom Agilerom, nje talenat je tada izašao na vidjelo , te se pod svjtlima reflektora pokazalo da je ona rođena za pozornicu.

 

 

Britney je tokom devedesetih godina postala najproavanja tinejdžerska zvijezda svih vremena , te je postala pop ikona i princeza. Proglašena je osmom najznačajnijom umjetnicom devedesetih godina , a tokom 12 godina , sedam puta je bila najtraženija zvijezda na internetu . Prodala je preko 150 miliona albuma širom svijeta. Njen prvi hit “Baby One More Time” bio je na prvom mjstu liste Bilbord 2000 , i prodat je više od 10 miliona primjeraka u samo godinu dana .Britney je u septembru 2000 godine , potvrdila da je u vezi sa Džasdtinom Timberlejkom , i svi su ih smatrali najljpšim holivudskim parom. Međutim raskinuli su nakon tri godine , a Timberlejk je tada snimio svoj ajveći hit “Cry me a river” , u ovom spotu je javno optužio Bitney da ga je varala i jedino je ona krivac za njihov prekid. Tada je bačena ljaga na njen ime , a godinama kasnije Džastin je priznao da je to namjerno uradi kako bi postao popularan , te se tada javno izvinuo pjevačici.

 

 

Od tada je sve kenulo nizbrdo u jenom životu . 2004 ,godine se udala za Dćejsna Alen Aleksender , ali je brak okončan nakon 55 sati jer je u sudu iznijeto da Britney nije svjesna svojih postupaka.Kasnije e vjerila sa pjevačem Kevinom Federajlom te se uaa za njega i rodila dvoje djece. Kasnije se odala alkolu i raznim opijatima .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here