Prema neslužbenim informacijama, B.S. (30) i D.P. (38) iz Subotice su nedavno uhićeni pod sumnjom da su proizvodili i distribuirali opasnu robu. Istraga je otkrila da su osumnjičenici posjećivali subotičko stočno groblje kako bi uklonili meso s uginulih životinja, posebno batakove s vjerojatno uginulih svinja koje je odbacila lokalna farma. Tijekom daljnjeg istraživanja, vlasti će pokušati utvrditi namjenu tog mesa, odnosno je li bilo namijenjeno za prodaju putem društvenih medija i kako je došlo do kupaca. Važno je napomenuti da se ovo meso smatra otpadom i nije prikladno za konzumaciju, što ga čini ilegalnim. Obojica su zadržana pod nadzorom do 48 sati, a predani su Osnovnom državnom tužiteljstvu u Subotici uz podnošenje kaznene prijave.

Nadalje, prema informacijama iz Osnovnog državnog tužiteljstva u Subotici, planirano je ispitivanje osumnjičenih u danima koji slijede kako bi se utvrdilo s kim su bili u kontaktu, gdje su bili i kako su eventualno prodavali sporno meso. Također, njihovi telefoni će se podvrgnuti forenzičkoj analizi kako bi se pronašli relevantni tragovi. Veterinarska inspekcija je dobila nalog da provjeri ispravnost mesa koje je pronađeno u zamrzivačima osumnjičenika.

Neslužbeno se doznaje da su mještani prijavili sumnjive aktivnosti u okolini, što je dovelo do pokretanja istrage. Iako je u njihovim kućnim zamrzivačima pronađena mala količina mesa, daljnja istraga će razjasniti sve pojedinosti.

U međuvremenu, na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se slika supermarketa u glavnom gradu, na kojoj kupci fotografiraju pakete mesa čiji je rok trajanja već prošao. Neki od tih proizvoda su bili istekli prije samo dan ili dva. S obzirom na to da je trenutno sezona klanja u nadolazećim mjesecima, poljoprivrednici su primijetili porast cijena mesa. Cijene svinjskog mesa u Beogradu trenutno variraju između 800 i 900 dinara po kilogramu, dok se svinjski but bez kostiju kreće između 800 i 1.200 dinara po kilogramu. Najskuplji komad svinjskog mesa je svinjski file, koji košta čak 1.400 dinara po kilogramu. Goveđi but bez kostiju se prodaje po cijenama od 1.200 do 1.350 dinara po kilogramu. Pileći file u većini marketa košta oko 820 dinara po kilogramu, dok je pileća bela meso nešto povoljnija opcija, s cijenama od 490 do 630 dinara po kilogramu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here