U Londonu je hrabro održan skup podrške Palestini, unatoč upozorenjima vlasti. Prema izvješću Sky News, tisuće neustrašivih pristalica Palestine preplavilo je središnje ulice Londona, odlučno stojeći usred rastućih sukoba između Izraela i Hamasa. Demonstranti su s ponosom marširali sredinom britanske prijestolnice, mahajući palestinskim transparentima i zastavama te glasno izražavajući slogane kako bi iskazali svoju snažnu potporu palestinskoj neovisnosti.

Odlučno, masa demonstranata prošla je pokraj Downing Streeta, sjedišta britanskog premijera Rishija Sunaka. Njihova strastvena negodovanja prema njemu odjekivala su svuda. Londonska policija potvrdila je da će rasporediti više od tisuću policajaca kako bi osigurali snažnu sigurnost na prosvjedu. Osim Londona, slični prosvjedi održani su u različitim gradovima Velike Britanije, uključujući Manchester i Edinburgh.

Početkom tjedna, visoka dužnosnica britanskog Ministarstva unutarnjih poslova, Suella Braverman, odlučno je pozvala sigurnosne snage da suzbiju ulične nemire usred zaoštravanja sukoba na Bliskom istoku. Tijekom cijelog vremena britanska policijska agencija naglašavala je da je Hamas, palestinska politička i vojna organizacija, jasno prepoznata kao teroristička organizacija, te da podrška ili korištenje njezinih simbola može rezultirati krivičnim postupcima.

Uznemirujući snimci iz zraka dokumentiraju neprijateljsko ponašanje protupalestinskih pristalica, koji su bez straha bacali različite predmete i zalijevali policajce vodom na Trgu Trafalgar. Prosvjed u Londonu počeo je hrabro na Portland Placeu oko podneva i trebao se završiti u Whitehallu oko 15 sati. Međutim, masivna gomila demonstranata pokazala je svoju odlučnost tako da je marširala kroz središnji dio grada, a na kraju su stigli do obližnjeg Trga Trafalgar. Kaos je izbio kad je policija uhitila osobu koja je stajala na poznatom postolju, što je dovelo do toga da je hrabri prosvjednik izveo vatromet usmjeren prema policajcima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here