Pet godina nakon njene prijevremene smrti, Bosna i Hercegovina nastavlja tugovati zbog nenadoknadivog gubitka Azre Kolaković, poznate kao slavna Dona Ares. Neustrašivo se boreći protiv okrutnog stiska raka pluća, neustrašivo je zapisala svoje putovanje na društvenim mrežama, inspirišući bezbroj duša koje se suočavaju sa sličnim iskušenjima. Njene kolege i odani fanovi sa regionalne pop scene srdačno su se oprostili od nje, ali njen suprug Javid je bio primetno odsutan sa njenog kreveta i sahrane, što je izazvalo bijes među onima koji su poznavali Donu.

 

 

Shodno tome, Džavid se klonio javnih nastupa od tog kobnog dana. Sa decenijama iskustva u saradnji sa svetlima narodne muzike kao muzičar, Javid je nedavno dao intervju koji je zaokupio pažnju javnosti.

 

Kada je upitan o izazovima rada sa novim talentima u odnosu na etablirane zvijezde, Džavid je vješto navigirao upitom, identificirajući najdarovitije vokale s kojima je imao čast sarađivati. Među ovim svjetiljkama posebno je izdvojio Šerifa Konjevića, rahmetli Šabana Šaulića, Halida Bešlića, Džeju, a prije svega Donu Ares, kao oličenje nesvakidašnjeg vokalnog umijeća. Uvrštavanje Done Ares na ovu cijenjenu listu duboko je utjecalo na mnoge. Džavid je čvrsto vjerovao u svoju snažnu sposobnost da precizno predvidi popularnost pjesama koje je komponovao, hrabro tvrdeći da nikada nije dokazano da je pogriješio.

 

 

 

Posljednjih šest godina odlučio je zadržati tajne detalje svog neslaganja s Donom, što je još uvijek neriješena misterija. S druge strane, Donna je ostala neometana Javidovom percepcijom o njoj, uvjerena u odsustvo bilo kakvog neprijateljstva koje gaji, razumijevanje njene predstojeće smrtnosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here