Snažna oluja u Bugarskoj prouzrokovala je znatna razaranja u centralnim i istočnim regijama zemlje. Nažalost, dvije osobe su izgubile život uslijed ovih nepogoda. Grad Dulovo na sjeveroistoku zemlje bio je direktno pogođen tornadom. Osim tornada, bilo je i grmljavinskih oluja i drugih vremenskih poremećaja u raznim dijelovima Bugarske. Izvješća potvrđuju da je tornado uzrokovao štetu u regiji te rezultirao brojnim žrtvama. Nažalost, u mjestu Razvigorov jedan muškarac je izgubio život kada je zid pao na njega, dok se sumnja da je još jedna osoba preminula nakon kontakta s oštećenim električnim kablom. Uništiteljska snaga tornada vidljiva je u Lavini, gdje je više od 150 kuća ostalo bez krovova, a 11 sela ostalo je bez struje.

U Šumenu, 66-godišnja žena zadobila je teške ozljede kada ju je pogodilo oboreno drvo. Srećom, brza reakcija osigurala je njezino spašavanje i prevoz radi pružanja hitne medicinske skrbi. Olujni utjecaj osjetila je i Grčka, što je dokumentirano video snimkom tornada koji je nanio štetu gradu i vozilima.

Prema opsežnim izvješćima, ovi incidenti bili su rezultat susreta vlažnih i nestabilnih zračnih masa iznad mora, uz prisustvo snažnih vjetrova u troposferi. Prisustvo zračnih masa sa zapada također je imalo ključnu ulogu u stvaranju ovakvih ekstremnih vremenskih uvjeta. Nedavni događaji u selu Katranica u Bugarskoj šokirali su mještane, jer je jak vjetar odnio krovove i nanio značajna oštećenja prozora.

Unatoč nepopustljivim naporima lokalnih stanovnika da se oporave i obnove svoju zajednicu, problemi s električnom energijom ostaju izazov. Bugarsku je također zahvatio razoran tornado nakon lavine, prouzrokujući ozbiljne štete. Iako je još prerano za određivanje intenziteta tornada, šteta je velika. Treba napomenuti da se posljednji slično veliki tornado u Bugarskoj dogodio 2008. godine, a ova informacija je podijeljena putem prethodnog Twitter profila.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here