Po mišljenju mnogih Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera u historiji bijelog sporta. Naime , Novak je oborio mnoštvo rekorda , koje će rijetko ko uspjeti oboriti u skorijoj budućnosti. Velika trojka u svijetu tenisa su Novak , Rafael i Nadal , a po roju osvojenih Grend slm titula Novak i Nadal su izjednačeni.

 

 

Što se tiče zarade od teških turnira , Novak je rekorder i po tome , a kada se tome pridodaju još reklame i sponzorstva , njegovo bogatstvo se procjenjuje na nevjerovatnih 220 miliona dolara. Podatak je dostupan na sajtu “Celbrity net worth”, na kojem se procjenjuju bogastav svih slavnih ličnosti iz cijeloga svijeta.

 

 

Novak se po toj računici smatra jednim od najbogatijih u Srbiji , a na spisku se nalazi i njegova supruga Jelena . Naime , nakon ažuriranih podataka na ovo stranici početkom godine Jelena j posjedovala 20 miliona dolara . Ona je inače direktor fondacije Novak Đoković , koja se bavi pomaganjem djece u Srbiji , te su do sada opremili veliki broj vrtića i škola , a Jelena također radi iu PR službi koja se bavi karijerom Novaka Đokovića.Poznato je da su njih dvoje zajedno još od srednje škole , a u braku su devet godina , i imaju dvoje djece , sina Stefana i kćerku Taru . Njima je porodica na prvom mjestu , pa svaki slobodni tenutak provode zajedno . U svom vlasništvu porodica Đokvić ima veliki broj nekretnina po cijelome svijetu , a jedna od najljepšh je u jednm španskom gradu Marbelji gdje je porodica prvelavrijeme kada je vladala pandemija korona virusa. Kako doznajemo par je ovu nekretninu platio čak 6 miliiona eura.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here