Darija Kisić Tepavčević je ugledna srpska epidemiologinja. Trenutno obavlja dužnost profesorice na Medicinskom fakultetu u Beogradu i istovremeno je ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, na tu funkciju je imenovana u oktobru 2020. godine. Rođena je u Sarajevu 20. augusta 1975. godine, a njen otac je Vladimir Tepavčević. Darija ima kćerku Tinu.

Kisić Tepavčević već dugi niz godina živi i radi u Beogradu, gdje je diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2001. godine. Pored svojih profesionalnih obaveza, ona je također prepoznata po svom izvanrednom smislu za modu.

Nedavno je ministrica Darija otputovala u Kairo gdje je imala sastanak sa egipatskim ministrom za socijalnu sigurnost, Nivenom Al Kabajem. Za ovu priliku je odabrala elegantnu haljinu A kroja u kraljevsko plavoj boji, koju je upotpunila zatvorenim sandalama. Ovim izborom odjeće, Darija Kisić je pokazala svoje poštovanje prema tradicionalnim običajima i vjerovanjima egipatske zajednice, što je naišlo na pozitivnu reakciju kod domaćina. Njena fizička privlačnost i samopouzdano prisustvo nisu prošli nezapaženo, čak ni među političkim kolegama. Fotografije sa ovog događaja su se proširile na društvenim mrežama, a mnogi su primijetili da se Darija Kisić odabrala s izduženom crnom odjećom za ovu prigodu, što je većini izgledalo kao savršen izbor za sastanak sa egipatskim ministrom. Izrez u obliku čamca naglasio je njen struk, dok su 3/4 rukavi dodali dozu profesionalizma njenom izgledu.

Ovaj modni izbor je bio odličan primjer elegancije i dobrog ukusa prilagođenog poslovnom okruženju. Ministarka je kroz svoj stil pokazala visok nivo profesionalizma i istovremeno zadovoljila modni ukus. Darijina poslovna posjeta egipatskom ministru donijela je veliko zadovoljstvo kompaniji koja je kreirala njenu odjeću, a njen izgled je ostavio snažan utisak na međunarodnim konferencijama. Očekivanja su da će nastaviti zadovoljavati ili čak nadmašiti ta očekivanja. Darija Kisić Tepavčević je prepoznatljiva i po svom jedinstvenom stilu odjeće. Nakon razvoda, dodatno je istakla svoj autentični modni izričaj, postajući inspiracija mnogim ženama koje oponašaju njen smisao za modu. Njen stil karakterizira elegancija i sofisticiranost, te su mnoge žene inspirirane njenim odabirima odjeće. Darija Kisić Tepavčević se uvijek pojavljuje besprijekorno odjevena i s promišljenim izborom odjevnih komada koji prate njenu figuru.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here