Novak Đoković, izuzetni srpski teniser, nedavno je trijumfovao na US Openu, osvojivši svoj 24. Grend slem naslov i time postavio novi rekord u svojoj blistavoj karijeri. Time je Đoković još jednom demonstrirao svoju neuporedivu izdržljivost i čvrsto učvrstio svoju poziciju kao najveći teniser u istoriji, trajno urezujući svoje ime u anale sportske slavnosti. Iako se opšte prihvaćeno mišljenje o njegovoj nadmoćnosti čini nepobitnim, novinari su još uvek želeli čuti Đokovićevu ličnu perspektivu o ovom pitanju.

U svom odgovoru, srpski teniski virtuoz je duboko udahnuo, iskreno deleći svoje razmišljanje: Konačna odluka o tome da li ja zaslužujem ovu prestižnu poziciju na kraju leži u svakom pojedincu, uključujući i vas, da odluči. To je subjektivan sud koji svako treba da donese, a percepcija moje vrednosti u ovom razgovoru može varirati.

Međutim, ne mogu a da se ne zapitam, da sam rođen u drugoj državi, recimo na Zapadu, da li bih dobio ovakva priznanja u oblasti sporta? Činjenica da sam rođen u Srbiji imala je značajan uticaj na formiranje mog ličnog puta i misije, aspekt koji izuzetno cenim i poštujem. To me ispunjava neodoljivim osećajem nade i vere, i otvoren sam za svaku perspektivu ili mišljenje koje drugi mogu imati o tome. Nedavno je teniski svet bio svedok izuzetnog trijumfa Novaka Đokovića, koji se smatra najvećim igračem u istoriji ovog sporta.

Osvojio je svoju 24. titulu na US Openu, postigavši zaista impresivno dostignuće u svojoj blistavoj karijeri. U finalnom meču, savladao je talentiranog ruskog igrača Danila Medvedeva rezultatom 6:3, 7:6, 6:3. Đokovićeva emotivna izjava nakon meča nije samo dirnula srca teniskih entuzijasta, već i srce Vanesse Bryant, ožalošćene udovice legendarne košarkaške ikone Kobija Brajanta.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here