Ljudsko tijelo je fascinantna tvorevina koja prolazi kroz niz transformacija i kemijskih procesa tijekom noći dok spavamo. Mnogi od ovih procesa su povezani s aktivnostima koje smo obavljali tijekom dana. Ključno je razumjeti osnovne uzroke tih transformacija i dešifrirati poruke koje naša tijela šalju ako se borimo da zaspimo ili se neprestano budimo u određeno vrijeme.

Primjerice, ako se probudimo između 23 sata i 1 ujutro, to može biti povezano s našom žučnom kesom, organom odgovornim za razgradnju masti iz hrane koju jedemo. Ovo vrijeme buđenja može ukazivati na činjenicu da smo konzumirali previše masne i teške hrane, što bi moglo zahtijevati promjene u našim prehrambenim navikama radi našeg općeg zdravlja. Također, buđenje u ovom vremenskom intervalu može biti povezano s negativnim emocijama kao što su gorčina, ljutnja ili samoprezir, koje proizlaze iz naših vlastitih pogrešaka ili grešaka drugih.

Svjesno tumačenje ovih signala omogućuje nam bolje razumijevanje i odgovaranje na potrebe našeg tijela tijekom spavanja. Slično tome, ako se probudimo između 1 i 3 sata ujutro, to može ukazivati na to da naša jetra radi pretjerano zbog neredovitog obrasca spavanja, što ukazuje na potrebu za uspostavljanjem redovitog obrasca spavanja. To može se usporediti s crvenom zastavom koja nas upozorava da preispitamo svoje prehrambene navike i smanjimo unos alkohola kako bismo smanjili opterećenje jetre.

Štoviše, ovakav poremećeni obrazac spavanja također može biti povezan s negativnim emocijama poput ljutnje, krivnje i bijesa, što dodatno otežava opuštanje i povratak u san. S druge strane, ako se probudimo između 3 i 5 sati ujutro, to je povezano s radom pluća. Pluća su odgovorna za prikupljanje i distribuciju kisika drugim vitalnim organima, pripremajući tijelo za izazove koji dolaze tijekom dana.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here