Porodična priča Simić iz Velike Hoče kod Orahovca na Kosovu i Metohiji zadivljuje svojom neobičnom ljubavnom pričom koja je prevazišla etničke i kulturne razlike. Krsta, Srbin s Kosova, zaljubio se u Pranveru, Albanku iz Kruje, a njihova ljubav izrodila se u srećan i složan brak, unatoč velikim izazovima s kojima se suočavaju.

Priča o Krsti i Pranveri počela je prije više od 10 godina kada je Krsta, ulazeći u petu deceniju, odlučio potražiti sreću u drugoj zemlji. Put ga je odveo u Albaniju, gdje je upoznao Pranveru na sjeveru te zemlje. Unatoč etničkim i jezičkim barijerama, njih dvoje su prepoznali da su stvoreni jedno za drugo. Njihova ljubavna priča izazvala je divljenje i kod Srba i kod Albanaca. Krsta se prilagodio njenom jeziku i kulturi, a Pranvera je prihvatila Krstinu želju da mlada pređe u pravoslavlje i venča se u srpskoj svetinji.

Par danas živi u Velikoj Hoči, suočavajući se s izazovima siromaštva, ali njihova sreća i sloga svjedoče o snazi ljubavi. Pranvera kaže da je u početku bilo teško zbog jezičke barijere, ali da je sve prihvatila i sada poštuje srpski jezik, teži radu i bori se za bolje sutra. Njihova četvorica sinova, Stefan, Aleksa, Novak i najmlađi član obitelji, svjedoče o uspješnom suživotu dviju različitih kultura.

 

Porodična kuća Simića, stara 170 godina, suočava se s izazovima vremena, ali porodica se trudi kroz poljoprivredu, stočarstvo i fizički rad stvoriti bolje uvjete za život. Unatoč teškoćama, ljubav i sloga koja ih povezuje jača su od svih prepreka. Priča o Simićima postala je simbol zajedništva i međusobnog poštovanja, pokazujući da ljubav ima moć prevladati etničke i kulturne razlike, te izgraditi mostove među ljudima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here