Predsednik Vučić zatražio je da Kfor preuzme brigu o bezbednosti na Severu posle sastanka sa Kvintom .Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u jednom od najvažnijih trenutaka za Srbiju imao važan razgovor sa predstavnicima Kvinte i da je zatražio da Kfor preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova.

 

Inače, danas se ne smanjuje napetost na Kosovu i Metohiji nakon sukoba Srba i pripadnika takozvane kosovske policije u nedelju ujutru u Banjskoj. Selo je i dalje blokirano. U sukobu su poginula četiri muškarca i jedan pripadnik tzv. kosovske policije. Sinoć je zabilježena i nova hapšenja u Banjskoj. Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni za prolaz iz centralne Srbije, a može se samo izaći sa Kosmeta.

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je pritvor u trajanju od mesec dana dvojice uhapšenih Srba u Banjskoj, B.S. i D.M., potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Dejan A. Vasić. D. M. stavljeno je na teret krivičnog dela pripremanja terorizma, kazao je njegov branilac Dejan A. Vasić. „Mi ćemo sa punim poverenjem sačekati forenzičke nalaze koji se odnose na telefon mog branjenika, kada očekujemo da će istina izaći na videlo da on apsolutno nije imao bilo kakve veze sa samim događajem čime će se nesumnjivo utvrditi da on nije kriv za krivično delo za koje ga Specijalno tužilaštvo sumnjiči“, rekao je Vasić.

 

 

Advokati će sutra uložiti žalbu na odluku suda. 12.48 – Vernici ostali blokirani tokom opsade, opisali šta se dešavalo u manastiru Banjska. Grupa vernika koja je noć između subote i nedelje provela u manastiru Banjska na severu Kosova i Metohije vratila se sinoć za Novi Sad, a sve što je tamo doživela još uvek pokušava da shvate i prihvate.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here