Džan Jaman, rođen 1989. godine u Istanbulu, isijava kao talentovan 32-godišnji glumac sa dubokim korenima koje sežu do Kosova i Severne Makedonije. Zahvaljujući svojim upečatljivim ulogama u turskim televizijskim sapunicama, dosegnuo je visine slave i pridobio pažnju gledatelja širom sveta. Njegova impresivna karijera nije ograničena samo na svetla reflektora, već se Džan Jaman ističe i kao aktivan učesnik na društvenim mrežama, gde često deli isečke iz svojih profesionalnih i ličnih trenutaka sa svojim obožavaocima. Ipak, ono što posebno pleni pažnju jeste njegova šarmantna pojava na slikama, koje jasno ukazuju na njegovu sklonost prema stilizovanom oblačenju, što izaziva oduševljenje ženskog dela njegove publike.

Uz njegovu ekstravagantnu pojavu, Džan Jaman, poznat i kao ‘turski Džejson Momoa’, donosi sa sobom bogato kulturno nasleđe koje ga duboko oblikuje. Njegova porodica potiče iz oblasti Kosova i Severne Makedonije, a posebno ističe nasledstvo od svog dede s majčine strane, koji mu je preneo strast prema jezicima. Taj deda je posedovao izuzetno jezičko umeće i govorio je čak šest jezika. Pored maternjeg turskog jezika, Džan Jaman tečno vlada italijanskim, engleskim i francuskim. Njegova radoznalost prema jezicima bila je uočljiva još dok je bio srednjoškolac, kada je postao najbolji učenik svoje generacije sa najvišim ocenama iz istorije u toj obrazovnoj instituciji.

Iako je završetak srednje škole proveo u Americi, veza sa Istanbulom nikada nije oslabila. Po povratku, odlučio je da upiše pravni fakultet, koji je uspešno završio 2012. godine. Nakon sticanja diplome, ušao je u svet prava i započeo svoju karijeru u kompaniji “PricewaterhouseCoopers”. Paralelno s tim, njegova strast prema pisanju nije jenjavala, te je redovno doprinosio ekonomskoj rubrici novina “Dunya”. Međutim, život je za Džana pripremio nešto drugačije.

Tokom jednog godišnjeg odmora, prijatelj ga je podstakao da se prijavi na audiciju za televizijsku seriju, a sudbina je odlučila da mu dodeli ulogu. Prvi veliki korak u njegovoj glumačkoj karijeri desio se 2016. godine kada je zasijao u seriji ‘Dolunay’. Međutim, uz svjetlost reflektora, postojali su i trenuci tenzije. Često su ga turski mediji povezivali s navodnim nesuglasicama s tri godine starijom koleginicom Selen Sojder, koja je takođe bila deo serije. Čak su završili u sudskom procesu zbog narušavanja časti, koji je rezultirao novčanom kaznom. Poslednjih nekoliko godina, Džan Jaman je svoj dom našao u Italiji, gde očarava lokalnu publiku svojom prisutnošću. On je bio predmet interesovanja tokom svojih putovanja i promocija u zemljama kao što su Grčka, Španija, Italija i Srbija. Njegova strast prema putovanjima nikada nije oslabila, a istraživanje novih mesta i kultura i dalje ga ispunjava radosti.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here