Pored pravilne kondicije i zdrave prehrane, postoji i korisna tehnika koja pomaže ljudima da zaspu u samo dvije minute. Justin Agustin, kondicijski trener, podijelio je ovu tehniku i pružio detaljno uputstvo korak po korak. Mnogi korisnici društvenih mreža potvrdili su da je ova tehnika izuzetno učinkovita.

Agustin je naglasio važnost sna, posebno za vojnike. Ova tehnika je prvobitno razvijena kako bi vojnici mogli spavati u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mestu, čak i usred ekstremne nelagode i buke na bojnom polju. Prvi korak je duboko udahnuti i postati svesan napetosti u svakom delu tela, a zatim je osloboditi, počevši od čela i idući redom prema dole. Nakon opuštanja glave, prelazi se na oči, obraze, čeljust, usredsređujući se na disanje. Sledeći korak je opuštanje vrata i ramena, spuštajući ih što niže i opuštajući ruke. Kada je telo potpuno opušteno, predlaže se da se vizualiziraju dva različita scenarija i da se suzdrže od drugih misli.

Sama tehnika počinje vizualizacijom sebe kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, pod čistim plavim nebom. Ako to ne funkcioniše, možete zamisliti sebe kako ležite u crnoj visećoj mreži u potpunom mraku. Da biste sprečili da misli lutaju, ponavljajte frazu “ne misli, ne misli, ne misli” deset sekundi. Preporučuje se prakticiranje ove tehnike svaku veče najmanje šest nedelja kako bi se postigli optimalni rezultati.

Agustin tvrdi da na osnovu njihovih saznanja, oko 96% osoba koje su usvojile ovu veštinu mogu uspešno zaspati unutar dva minuta nakon što zatvore oči. Ova tehnika je posebno korisna osobama koje se bore s nesanicom i može doneti značajno olakšanje. Tehniku je takođe potvrdio i korisnik TikToka koji je naučio ovu tehniku od veterana psihologije koji je služio u vojsci. Taj korisnik potvrdio je da je ova tehnika izuzetno efikasna i funkcioniše.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here