Kad je riječ o peglanju, mnogi traže načine kako olakšati ovaj proces. Jedan od korisnih trikova je peglanje odjeće dok je još lagano vlažna. To omogućava da se tkanina lakše izravna i smanjuje vrijeme potrebno za peglanje. Također, korištenje spreja za glačanje s mirisom može dodati svježinu vašoj odjeći tijekom peglanja. Što se tiče mirisa rublja, korisno je znati da postoji niz prirodnih alternativa omekšivačima. Na primjer, dodavanje ocat u maloj količini (1/4 šalice) tijekom ispiranja može pomoći da rublje ostane mekano i mirisno. Miris lavande, limuna ili eukaliptusa može se postići korištenjem nekoliko kapi odgovarajućeg esencijalnog ulja.

U svakom slučaju, briga o odjeći i očuvanje njezine arome mogu biti prilično izazovni zadaci, ali s malo truda i primjenom ovih savjeta, proces pranja, sušenja i peglanja može postati mnogo učinkovitiji i rezultirati svježim i mirisnim rubljem koje će vas zadovoljiti.  Mnoge žene vole osjećati svježinu i čistinu u svojoj odjeći i posteljini. Miris svježeg rublja može unijeti osjećaj ugode i udobnosti u kuću. Međutim, s obzirom na sve više zabrinutosti zbog korištenja kemikalija u svakodnevnim proizvodima za njegu rublja, mnoge žene traže prirodne alternative kako bi očuvale svježinu svog rublja.

Prirodni načini očuvanja svježine rublja postaju sve popularniji. Dijelom to može biti zbog svijesti o potencijalno štetnim učincima kemikalija koje se nalaze u konvencionalnim omekšivačima za rublje. Umjesto toga, nekoliko prirodnih alternativa omekšivačima može se koristiti za dodavanje prirodnog mirisa i mekoće rublju.

Evo nekoliko prirodnih načina kako žene mogu očuvati svjež miris svog rublja i istovremeno izbjeći kemikalije: Ocat: Dodavanje bijelog octa u ispiranje rublja može omekšati tkaninu i pomoći u uklanjanju neželjenih mirisa. Ne brinite, nakon sušenja, miris octa će nestati. Soda bikarbona: Dodavanje sode bikarbone u pranje može pomoći u uklanjanju neugodnih mirisa. Također možete trljati malo sode bikarbone između listova posteljine prije spremanja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here