Turbulentne godine za celu regiju bile su devedesete prošlog veka , a meesto koje je obilovalo brojnim informacijama tada bilo je isto za čitavu Srbije , a iz večeri u vveče bio je Udarni dnevnik u pola osam , a tadašnje Radio -televizije Boegrad. Naime , pored brojnih dobro poznatih lica , tad aje se posebno izdvajala plavokosa voditeljka Spomenka Jović , koja je i vodila udarni devnika , a kako je se tada pričalo , samo kad aje Slobodan MIlošević imao nešto važno da saopšti.

Tada je se pričalo o špekulisalo mnogo toga , a jedna od tadašnjih priča bila je da je navodno tadašnji predsednik bio zaljubljen u plavokosu voditelju , a onda je narod krenuo da se šali na račjun njenog imena , pa su pričali da su prva tri slova njenog imena SPO bila skraćenica od najpopularnije i najmasovnije opozicione partije – Srpskog pokreta obnove na čijem je čelu bio glavni Slobin rival Vuk Drašković. A šala je bila sledeća kako SPOmenka može da vodi Dnevnik kad u imenu ima baš ta tri slova.

Jovićeva je tada u jutarnjem programu 3. marta 1986. godine rekla, kako su mnogi tada ocenili, istorijsko dobro jutro gledaocima u do tada neobičnom terminu. – Prvi put kad sam sela razimšljala sam da je to nešto fantastično, da je to umetnost na televizijskoj sceni i da sam ja deo te umetnosti, osećala sam se odgovorno. Od trenutka kad sam rekla to istorijsko ‘dobro jutro’ ja sam Jutaranji doživela kao svoje profesionalno rađanje”, rekla je na 30. godišnjicu, u martu 2016, tadašnji urednik i voditelj Spomenka Jović. Ostatak ovde. 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here