Nedavno je Saša Popović ispričao jednu vrlo zanimljivu priču , o kojoj ćemo danas pisati u našem članku.Naime , poznato je da često pričamo priče o počecima naših poznatih ličnosti , te o tome kako su oni došli do ovoga što jesu. Saša Popović je bio gost u emisiji Sceniranje , gdje je govorio o svojim počecima , te poznanstvu sa Lepom Brenom.

 

 

Sašao je ispričao kako je u njegovom bendu u kojem je bio trebao ženski vokal , jer predhodna pjevačica koja je bila član benda , napustila ih je, te se Saša prisjetio Brene, jer se sjetio kada je Brena na jednoj probi uzela mikrofon i zapjevala čuveni hit Tine Traner. Bend je lijpo prihvatio Brenu .Međutim , Brenina porodica je bila patrijarharna , neko je morao da probije led i poprpiča sa njezinim ocem. Saša je odlučio da to bude on . Brenina porodica je također čula za bend , jer su oni bili vrlo popularni , i pravili su jako dobar šou.

 

 

Saša se tako uputio prema Breninoj kući te kada je ugledao njenog oca odmah je prešao na stvar. “Dođem , ja tako u njenu kuću , kaže dobar dan te ažem njenom ocu: Mi sviramo ovdje u hotelu Galeb i želimo da Vaša kćerka pjeva sa nama, a on meni kaže : MOja kćerka da pjeva u kafani , ne. Ja mu kažem ne , ne kafanska pjevačica nego hoelska , a on meni na to: Vidi dečko , marš napolje , ne želim više nikada da čujem to , da mi više nikada niste to spomenuli .” Ispričao je Popović tada u emisiji u kojoj je gostovao.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here