Ana Brnabić, srpska premijerka, je jedna od najkontroverznijih političkih figura na Balkanu. Prva je privukla pažnju javnosti zbog svog homoseksualnog identiteta, koji često nailazi na negativne reakcije na Balkanu, jer stavovi o tome se razlikuju od zapadnih država. Međutim, tokom svoje političke karijere, događaji su usmjerili pažnju na druge stvari i sada je prihvaćena kao dio LGBTQ+ zajednice.

Brnabić danas igra važnu ulogu kao desna ruka Aleksandra Vučića, ali mnogi je smatraju problematičnom, posebno u kontekstu masovnih protesta koji se održavaju svaki vikend i dovode u pitanje trenutnu vladu Srbije. Bez obzira na to, kada završi svoje svakodnevne dužnosti, Ana Brnabić se vraća kući partnerici i djetetu. Iako njena partnerica nije javna ličnost, rijetko se pojavljuju zajedno u javnosti. Milica Đurđić je izabranica srpske premijerke, a njih dvije su u vezi već jedanaest godina, mnogo prije nego što je Brnabić započela visoku političku karijeru u Srbiji.

Milica je doktorica i nekoliko godina je mlađa od Ane. Poznato je da je bila izuzetno uspješna studentica medicine u Beogradu, sa gotovo savršenim ocjenama. Ove dvije žene su inspirativan primjer za LGBTQ+ zajednicu na Balkanu, iako srpski zakoni još uvijek ne pružaju mogućnost da njih dvije sklope zvanični brak.

Svoje dijete su dobile putem vantelesne oplodnje, a Milica je bila trudna 2018. godine. Brnabićeva štiti svoju porodicu od javnosti i izjavila je da zbog svojih poslovnih obaveza ne može uvijek provoditi puno vremena sa suprugom, sinom, bratom i majkom, ali da se trudi nadoknaditi svaki propušteni trenutak koliko god je moguće. Svaki posao je drugačiji tako da nema svako klasične radne sate ali kao što ističe trudi se sve nadoknaditi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here