Nažalost, slučajevi nasilja u porodici ostaju prisutni u društvu, često skriveni od javnosti. Nedavne glasine o svađi između A.K., ugledne urednice na RTS-u, i njenog vanbračnog supruga su zabrinjavajuće. Nezvanični izvještaji ukazuju na fizičke povrede koje su obe strane pretrpjele tokom svađe.

Lokalni mediji sugeriraju da je ljubomora mogla biti okidač za ovaj sukob. Izvor blizak paru tvrdi da je A.K. pokrenula svađu zbog sumnje u neverstvo svog partnera s osobom koju su oboje poznavali. Istraživanja dalje pokazuju da su nerešeni problemi u srcu bili uzrok ovog nasilja. Nažalost, ovakvi incidenti nisu retki u Srbiji i širom sveta.

Muškarac po imenu A.R., koji je star 57 godina i živi u Stublinu kod Obrenovca, našao se pod krivičnom istragom zbog nasilja u porodici. Incident se dogodio nakon žestoke svađe sa njegovom bivšom suprugom, identifikovanom kao V.J. U besu, osumnjičeni je nasilno napao ženu, nanoseći joj lakše tjelesne povrede. Ministarstvo unutrašnjih poslova apelira na građane da budu budni i prijave svaki slučaj nasilja u porodici.

S obzirom na hitnost ovih slučajeva, uspostavljene su dvije specijalne telefonske linije – 0800 100 600 i 192 – dostupne 24 sata dnevno. Ovi resursi su neprocenjivi za pružanje pomoći i podrške, kako bi se osiguralo da nijedna žrtva ne mora trpeti u tišini. Ključno je da društvo zajedno radi na suzbijanju ovakvih zločina i aktivno doprinosi iskorenjivanju nasilja u porodici. Prijavljivanjem svakog slučaja koji svjedočimo ili čujemo, možemo zajedno stvoriti sigurnije okruženje za sve pogođene ovim gnusnim djelima. Strašne stvari se svakodnevno dešavaju širom planete tako da treba biti maksimalno oprezan i ne kretati se uopšte u nekim djelovima planete to jeste određenih država.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here