Na početku, mnogi hoteli su se predstavljali kao pružatelji različitih vrsta smještaja, od raskošnih luksuznih do skromnijih opcija, koje su ocijenjene zadovoljavajućim i kvalitetnim. Međutim, stvarnost je često bila daleko od prvobitno prikazanog. Janesa Richard, mlada Kanađanka, radila je u prestižnom hotelu prije nego što je postala majka. Nakon rođenja djeteta, odlučila je istražiti mračniju stranu hotelske industrije. Njena odluka donijela joj je popularnost na TikToku, gdje je postala poznata kao “Ispovijesti bivše hotelske radnice”. Važno je napomenuti da su njeni izvještaji zasnovani na njenim ličnim iskustvima i primjenjuju se specifično na hotel u kojem je radila. Također, naglašava da ne svi hoteli imaju iste karakteristike.

Janesa je podijelila nekoliko korisnih smjernica kada boravite u hotelu. Prvo, preporučuje da ne hodate bosi po tepisima. Tepisi u hotelskim sobama često se koriste od strane više gostiju, ali se rijetko temeljito čiste. Ona tvrdi da se tepisi čiste samo jednom godišnje, što zvuči prilično zastrašujuće. Stoga, uvijek je najbolje nositi čarape ili papuče kako biste izbjegli nepotrebne kontakte.

Također, Janesa savjetuje da rezervišete smještaj direktno u hotelu umjesto preko posrednika. Kada rezervišete preko treće strane, nema garancije da ćete dobiti željenu sobu i vrstu smještaja koju očekujete. Druga važna napomena odnosi se na korištenje staklenog posuđa u sobi. Prema Janesinim saznanjima, ove čaše se često ne mijenjaju između gostiju, osim ako izgledaju upadljivo korišteno. Ovo može biti zabrinjavajuće, jer su čaše izložene riziku od prethodnih gostiju. Dakle, preporučuje se oprez i možda donijeti svoje čaše ili koristiti plastične čaše.

Kada je riječ o posteljini, Janesa upozorava da se jastuci i jorgani često peru samo jednom godišnje. To je prilično odbojno, s obzirom na činjenicu da mnogi gosti žele osjećati higijenu i čistoću dok borave u hotelima. Prije nego što zatražite svjež set čaša, provjerite i stanje posteljine kako biste bili sigurni da je čista i uredna. Mnogi drugi korisnici TikToka dijele slična iskustva i zabrinutosti, što ukazuje na važnost da gosti budu svjesni situacije i obrate pažnju na higijenu i čistoću prilikom boravka u hotelima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here