Priča o blizankama Avi Mari i Lea Rose Klements privukla je pažnju javnosti iz nekoliko razloga. Njihovi roditelji, Džaki i Kevin Klements, nisu ni slutili da će blizanke koje su dobili 2010. godine postati vodeći primjeri nevjerojatne ljepote i postizanja uspjeha u svijetu modelinga. Sjajni geni i prirodna elegancija blizanki privukli su pažnju i prije nego su koračale prvim koracima. Svoj put u svijet manekenstva započele su veoma rano, a mediji su se divili njihovim simetričnim licima, plavoj kosi, glatkoj koži i prirodnoj ljepoti. No, ključna figura u njihovoj uspješnoj manekenskoj karijeri je njihova majka, Džaki Klements. Ona je prepoznala potencijal svojih kćeri i potaknula njihov ulazak u svijet modelinga.

Džaki je već od rođenja blizanaka primjećivala oduševljenje njihovom ljepotom, kako od strane poznanika tako i stranaca, a mnogi su predlagali da bi mogli postati modeli. No, u početku je suočila se s izazovom usklađivanja majčinstva i brige za starijeg sina s zahtjevima modne industrije. Prvotno je pokušala uključiti blizanke u svijet modelinga kad su imale samo šest mjeseci, no shvatila je da to nije pravi trenutak. Dala im je vremena da odrastu i samostalno odluče žele li se baviti ovim pozivom. Tek nakon što su Ava i Lea napunile sedam godina, majka je ponovno razmatrala opciju manekenske karijere. Ponudila im je priliku da, uz svoje postojeće hobije poput plesa i plivanja, isprobaju modeling. Njihova oduševljenost i spremnost da se upuste u svijet mode bili su vidljivi, te su majci dale zeleno svjetlo.

Odluka je dovela do značajnih promjena u obiteljskom životu Klements. Džaki je uspostavila kontakt s agencijom s kojom je prije radila, a oni su s oduševljenjem prihvatili sestre blizanke. Organizirala je profesionalnog fotografa da napravi njihove portfolije, nakon čega je kreirala i Instagram profil za njih. Danas, s trinaest godina, Ava i Lea imaju preko 2 milijuna pratitelja. Ipak, ne samo da su blizanke bile fokus pažnje. Majka Džaki također je privukla pozornost, s mnogima koji komentiraju njezinu ljepotu i predlažu joj da se i sama okuša u svijetu modelinga.

Unatoč uspjehu i pozitivnim stranama, izlaganje djece svijetu modelinga u tako ranoj dobi nosi svoje rizike. Rasprave o tome je li to poništilo njihovo djetinjstvo ili je ostvarenje snova, ne prestaju. Kao i kod mnogih stvari, prednosti i nedostaci su prisutni, no često se čini da su roditelji ti koji nastoje iskoristiti privlačnost svoje djece kako bi ostvarili svoje ambicije.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here