Prema informacijama guvernera Amazonasa, 14 osoba je izgubilo život u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u sjevernoj regiji Brazila. Nesreća se dogodila u pokrajini Barcelos, oko 400 kilometara udaljenoj od glavnog grada Manausa. Avion “Embraer Bandeirante” prevozio je 12 putnika i dva člana posade, svi brazilski posjetitelji koji su došli radi rekreacijskog ribolova. Nesreća se dogodila tijekom jake kiše, a pretpostavlja se da je pogrešna ruta pri slijetanju mogući uzrok nesreće. Centar za istrage i prevenciju nesreća provodi istragu kako bi utvrdio uzrok ove tragične nesreće. Guverner Vilson Lima objasnio je da su obilne kiše pogodile regiju u vrijeme nesreće.

U ovom trenutku, uzrok nesreće ostaje nepoznat, a Centar za istraživanje i prevenciju nesreća provodi istragu kako bi utvrdio što se točno dogodilo.

Ovaj tragičan incident podsjeća na jedan od najneočekivanijih padova aviona u povijesti, pad zrakoplova UA 232 u Iowi 1989. godine. Iako su mnogi strahovali da nitko neće preživjeti, čak 185 putnika od ukupno 285 i 11 članova posade preživjelo je ovu nesreću koja je rezultirala hitnim slijetanjem DC 10 zrakoplova u punoj brzini.

U nastavku članka donesen je odlomak iz knjige koja opisuje iskustva preživjelih te nesreće i trenutke pri udaru. Brad Griffin, jedan od putnika koji je sjedio u prvoj klasi, podsjeća na svoje misli tijekom udara i trenutke koji su uslijedili. Unatoč nevjerojatnoj sili eksplozije, Griffin je nekako preživio i pronašao se izvan aviona, iako su mu oba stopala bila slomljena i opečena. Jako tužno i šok za mnoge ali iako rijetko ovakve nesreće se dešavaju. Naučnici tvrde kako je zračni saobraćaj znatno sigurniji od kopnenog ali kad su u pitanju nesreće mnogo su teže nego one na kopnu, to jeste kontrola je veća na kopnu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here