Marijana Lamber, konobarica rodom iz Pennsylvanije, stigla je na posao jednog dana ne sluteći da će taj dan ostati urezan u njezino sjećanje godinama. Dok je pedantno izvršavala svoje radne zadatke u kafiću “Alfredo pica”, primila je narudžbu od vlasnika koji je poželio hamburger, krumpiriće i piće. Račun za obrok iznosio je ukupno 13,50 eura, što je gost platila gotovinom, a zatim ostavila nevjerojatnu napojnicu od 3000 eura, uz poruku “Napojnica za Isusa”. Marijana je bila preplavljena emocijama, dirnuta do suza, i proslavila je taj trenutak na način koji do tada nije doživjela.

Njezina šefica, Zekeri Jacobson, također je bila ganuta ovim ljubaznim gestom, a priča se munjevito proširila po cijelom kraju. Dok su mnogi ovu velikodušnost pripisivali atmosferi poznatog restorana “Pizza by Alfredo”, koji je postao poznat kroz popularnu TV seriju “Ured”, motivacija iza ove velike napojnice ostala je misteriozna. Međutim, radost koju je Marijana osjetila uskoro se pretvorila u tugu kada je saznala da je dan nakon što je primila ovu velikodušnu napojnicu od 3000 eura, novac skinut s njezinog osobnog računa zbog pogreške kupca. Gost je slučajno koristio karticu vjerske udruge poznate po dobrovoljnim prilozima i ispričao se voditelju restorana zbog svoje pogreške.

Nažalost, Marijana je ostala bez ičega i nije dobila nikakvu naknadu za velikodušne napojnice koje je poslužila. Kupac je odbio ispraviti situaciju, što je navelo Zakerija Jacobsona da poduzme pravne korake u ime Marijane. Jacobson vjeruje da Marijana ima pravo na iznos koji joj je prvotno uplaćen, te je poduzeo pravne radnje kako bi osigurao da se pravda zadovolji. Unatoč njegovim naporima, gospodin Erik Smit, koji je ostavio velikodušnu napojnicu, odlučio je održavati anonimnost i suzdržavao se od javnih izjava.

Međutim, nakon što je restoran poduzeo pravne korake, Smit je prekinuo svaku komunikaciju i čak promijenio svoj broj telefona. Unatoč svojoj anonimnosti, mnogi korisnici društvenih mreža izrazili su snažno mišljenje da bi Smit, posebno kao predstavnik svoje vjerske zajednice, trebao imati hrabrosti platiti iznos od 3000 eura koji je prvotno namijenjen Marijani.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here