Kuća u selu Škrinjari, Hrvatska, postala je poznata po svojim misterioznim i jezivim pričama koje kruže među mještanima i znatiželjnicima. Prema lokalnim vjerovanjima, ova kuća je dom nadnaravnih entiteta i nekoliko duhova. Jedna od priča sugerira da u njoj boravi duh mlade djevojke koja je navodno preminula u bunaru, a druga spominje ženu bez očiju čija prisutnost izaziva jezu među onima koji su je susreli. Osim toga, izvještaji o uznemirujućim kricima i drugim misterioznim događajima unutar kuće samo dodaju tajanstvenost.

Priča o ovoj kući postala je poznata i dalje od granica sela Škrinjari. Na primjer, postoji priča o policijskim službenicima koji su, izazvani okladom, odlučili provesti noć u kući. Sljedećeg jutra, probudili su se s gubicima sjećanja i osjećajem nelagode. Druga priča datira unatrag nekoliko godina, kada su dvije sestre i njihova prijateljica naišle na ženu pred kućom. Ta žena stajala je na mostu s rukama prekriženim i izdala jezive krikove. Kad se okrenula prema njima, nisu vidjele njeno lice, samo mračnu siluetu, a gdje bi oči trebale biti, bile su samo praznine.

Unatoč svim tim pričama, neki mještani doživljavaju ih kao zabavu i izražavaju svoje misli kroz razgovore i pisanje. Međutim, drugi osjećaju nelagodu i strah zbog tih priča. Štef, mještanin sela Škrinjari, iznio je zanimljivu perspektivu. Smatra da bi mještani trebali razmotriti kako te priče mogu biti korisne i ima dozu skepticizma prema njima, ali jedan događaj ga potaknuo na dublje razmišljanje.

Prije nekoliko godina, troje mladih, djevojka, njen dečko i njihov prijatelj, odlučili su ući u kuću iz znatiželje. Nakon nekoliko sati provedenih unutra, zabilježili su datum svoje posjete na zidu: 31. kolovoza 2002. Godinu dana kasnije, upravo na taj isti datum, djevojka i mladić su pretrpjeli tešku prometnu nesreću dok su noću prolazili pored te kuće. Ovaj događaj dodatno je potaknuo Štefa na razmišljanje o kući i njezinoj povijesti. Kada je vlasnik kuće preminuo, a njegovi sinovi se preselili izvan Hrvatske, kuću je preuzeo Stipe, rođak iz obližnjeg sela. On odbacuje priče o ukletoj kući i spreman je useliti se u nju za nisku cijenu. Unatoč svim pričama, kuća u Škrinjarima trenutno je u stanju propadanja, a njezin izgled ostavlja neizbrisiv dojam na one koji je vide. S obzirom na sve priče koje okružuju ovu nekretninu, ona ostaje zagonetna i intrigantna točka u lokalnom folkloru.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here